25n
25N
25N

València necessita un Pla Director de la Bicicleta

València necessita un Pla Director de la Bicicleta
04/06/2018 -

La llista de propostes, necessitats i manques a solucionar per a una adequada promoció de la bicicleta en la ciutat és immensa. Tant és així que la forma correcta i ordenada d’abordar-les seria creant un Pla Director de la Bicicleta. Es tractaria de pla participat pels diferents agents socials i la comunitat de persones usuàries de la bici. Fins ara cap govern municipal s’ha ocupat d’aquest assumpte i la línia de treball que s’ha seguit ha consistit a anar cobrint amb millor o pitjor sort, totes les intervencions que s’han considerat oportunes a demanda o no de la comunitat de ciclistes.

A hores d’ara ningú dubta dels grans beneficis que ha suposat la creació de l’Anell Ciclista o la pacificació del tràfic en diferents barris de la ciutat; ambdues coses són històriques reivindicacions del col·lectiu al qual pertany.

Dit l’anterior, cal seguir incorporant millores tant en el relacionat amb les infraestructures com en el marc normatiu (Ordenança de Mobilitat). Tot açò sense oblidar-nos que reduir la velocitat i la contaminació del tràfic segueix sent una demanda ciutadana de primera magnitud. Sense açò últim, gens del que puga fer-se en un futur pot tenir sentit, doncs l’objectiu últim és gaudir d’una ciutat amable, accessible i saludable.

Baixar els carrils bici de les voreres a la calçada. Crear una xarxa ciclista que combine de forma intel·ligent, pràctica, i segura els desplaçaments, evitant així els resultants conflictes entre vianants i ciclistes. Garantir la connexió efectiva amb l’àrea metropolitana de la ciutat. Millorar els actuals i complicats accessos de la ciutat amb La Marina o amb barris com Natzaret. Crear ambicioses campanyes formatives i educatives per a acabar amb les males pràctiques dels qui usem la via pública. Recuperar els marges del Jardí del Túria com a zona verda i de tràfic calmat…

La llista de tasques pendents és enorme però no impossible. Tampoc és impossible que comencem des de ja a treballar en el Pla Director de la Bicicleta. Anem!

Fernando Mafé
Membre de València en Bici – Acció Ecologista Agró

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + dotze =

CCCC
torrent