25n
25N
25N

Gandia posa en marxa el Pla de Gestió de Colònies Felines

Liduvina Gil: “Pretenem que les colònies felines estiguen controlades, sanes i que no generen conflictes. Per això, establirem una xarxa de voluntàries compromeses amb la gestió de les colònies”

Gandia posa en marxa el Pla de Gestió de Colònies Felines
11/09/2020 -

La regidora delegada de Sanitat i Salut Pública, Liduvina Gil ha presentat aquest matí en roda de premsa el Pla de Gestió de Colònies Felines que posarà en marxa el consistori. En la roda de premsa, l’edil ha estat acompanyada per Carolina Cervero, Tècnica del departament i redactora del projecte.

Tal com ha explicat Gil, l’objectiu d’aquest pla és el control de les colònies felines de la ciutat per la qual cosa s’estudiarà on es troben, el seu estat, així com el nombre d’animals que les formen. L’estimació del govern municipal és que en l’actualitat són 56 les colònies felines a la nostra ciutat.

“Des de hui iniciem un treball per a conéixer les colònies, el seu estat, si estan controlades o no, a més saber si generen molèsties en el seu entorn” va explicar Liduvina Gil. “Pretenem que les colònies felines estiguen controlades, sanes i que no generen conflictes. Per això, establirem una xarxa de voluntàries compromeses amb la gestió perquè ens ajuden amb les colònies que es puguen haver descontrolat per a reubicar-les en altres espais. Sempre amb tota la cura i sense provocar mal als animals”.

D’altra banda, Gil va destacar que aquest model de gestió i protecció dels animals suposa un nou concepte de servei públic que comporta considerables millores basant-se en les necessitats dels animals i del seu entorn.

Finalment, Carolina Cervero, ha explicat que el pla té una duració indefinida on s’establiran paràmetres per a poder treballar millor amb els animals i que la iniciativa ha sigut consensuada amb responsables de col·lectius animalistes i les mateixes voluntàries.

La tècnica municipal ha destacat també que s’establirà un cens de cuidadores que seran formades en diferents aspectes a més de posar en marxa un grup de veterinaris que seran els encarregats de dur a terme les castracions quan siga necessari per a controlar la població.

Finalment, Cervero ha informat que s’establirà juntament amb SPAMA un pla d’adopcions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × dos =