25n
25N
25N

El Consell ratifica el pla d'actuació en els recursos per a persones majors per la COVID-19

El Consell ratifica el pla d'actuació en els recursos per a persones majors per la COVID-19
04/09/2020 -

El Ple del Consell ha ratificat la resolució de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives sobre el pla d’actuació en les residències de persones majors dependents, els centres de dia, els habitatges tutelats i els CEAM-CIM de la Comunitat Valenciana, en el context de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

L’actual situació de la pandèmia ha portat a l’elaboració d’aquesta resolució amb la finalitat de previndre el contagi i protegir la salut de les persones majors, que són extremadament vulnerables davant la incidència del coronavirus.

La resolució estableix, entre altres qüestions, que les residències o habitatges lliures de COVID hauran d’elaborar un protocol sobre les eixides, en el qual aquestes es limitaran atenent les circumstàncies personals de cada persona resident i a la situació de la pandèmia.

Les eixides, que sempre hauran de comptar amb una autorització per part del centre, seran sense pernoctació i en elles les persones residents hauran d’anar acompanyades o bé d’un professional del centre o familiar o persona reunida, que serà l’encarregada de signar una declaració responsable, comprometent-se a adoptar totes les mesures preventives.

Els períodes de vacances no podran ser superiors als 7 dies, i hauran de sol·licitar-ho amb antelació i signar elles o els seus representants legals, segons el cas, el protocol d’eixides vacacionals de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives que a aquest efecte li facilitarà la direcció del centre.

Visites ordinàries

La resolució estableix que es permetran les visites, sempre amb cita prèvia, i d’una duració màxima d’una hora, d’un familiar o persona tutora o pròxima per persona resident.

Aquestes visites es regularan tenint en compte el número de persona resident en la residència o habitatge, per a evitar aglomeracions, així en els centres residencials amb capacitat fins a 50 places, es permetrà un màxim del 25 per cent de visites en relació amb el nombre de places ocupades del centre residencial.

En els centres amb capacitat entre 50 a 100 places, es permetrà un màxim del 20 per cent, en els centres de més de 100 places, es permetrà un màxim del 10 per cent de visites en relació amb el nombre de places ocupades del centre residencial.

Les visites es faran, preferiblement, en espais a l’aire lliure i en tots els casos complint les normes de seguretat i higiene.

La resolució garanteix de manera excepcional les visites en cas de força major que estaran justificades a fi de garantir un procés final de la vida digne a les persones majors i contribuir al desenvolupament d’un duel menys traumàtic per al seu entorn. En aquests casos podran accedir familiars o persones reunides limitant-se a una persona per torn.

Aquestes visites en cas de força major també serà aplicable per a alleujar la descompensació neurodegenerativa de la persona resident quan així ho considere l’equip tècnic professional del centre.

Proves PCR

Els centres, per part seua, hauran de garantir el compliment de les mesures establides per les autoritats sanitàries, inclosa la realització de proves a les persones treballadores que s’incorporen al lloc de treball per primera vegada o el facen després de vacances o permisos, així com a les persones residents que ingressen per primera vegada o després d’un període de vacances.

En el cas d’aquestes últimes, els nous ingressos o els reingressos hauran d’anar acompanyats per la realització d’una prova PCR durant les 72 hores prèvies, que haurà de ser negativa, i una vegada accedisca al centre haurà de realitzar un aïllament preventiu durant 14 dies. Si es realitza una PCR 10 dies després i aquesta dona negativa de nou es podrà alçar l’aïllament.

Els centres hauran de comptar amb la possibilitat d’aïllar a un 10 per cent de les persones residents en habitacions amb bany propi o en un espai adaptat que tinga annexos banys d’ús exclusiu. Aquest percentatge s’incrementarà fins a un 15 per cent en aquells centres on la incidència del virus siga major.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + cinc =

museo prehistoria
museo prehistoria