caixa popular

Igualtat activa un pla de mesures contra la calor en els centres de persones depenents per a evitar la deshidratació

Arxiu E.P

Igualtat activa un pla de mesures contra la calor en els centres de persones depenents per a evitar la deshidratació
08/07/2018 -

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, en col·laboració amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, ha difós a tots els seus centres que atenen a persones dependents una sèrie d’actuacions per als serveis sanitaris, que s’emmarquen dins d’un protocol d’actuació en cas de situació de risc per a la salut per altes temperatures, amb el que es pretén evitar la deshidratació d’aquestes persones.

Aquest protocol té com a objectiu general facilitar informació d’utilitat als professionals sociosanitaris per a la prevenció, detecció precoç i tractament dels efectes que poden produir les ones de calor en la salut de les persones en situació de dependència, considerada d’alt risc, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

Les actuacions del programa es basen en primer lloc en la vigilància meteorològica, la previsió de la qual de temperatura i humitat pot realitzar-se amb bastant precisió uns dies abans que es produïsca en un territori concret.

En funció d’unes temperatures llindars s’estableixen diferents nivells de risc i les mesures que s’han d’adoptar: nivell 0 (verd) d’informació i vigilància, nivell 1 (groc) d’alerta de risc, i nivell 2 (taronja) i nivell 3 (roig) de mesures d’intervenció.

RECOMANACIONS NUTRICIONALS

Els períodes calorosos i les ones de calor poden agreujar problemes de salut ja existents i els seus efectes poden aparéixer en tots els grups d’edat. No obstant això, algunes persones presenten un risc major enfront dels efectes de la calor.

Hi ha col·lectius especialment sensibles a la calor excessiva, com les persones majors, que són més vulnerables a la deshidratació com a resultat d’una menor sensació de set, menor eficàcia de la seua funció renal i els fàrmacs que incrementen la pèrdua de líquids.

Per aqueix motiu, la Conselleria inclou en el pla de mesures una sèrie de recomanacions nutricionals per a combatre la deshidratació en les persones dependents institucionalitzades o usuàries dels centres de majors, que inclouen mesurades com afavorir la ingesta regular d’aigua, de set a vuit gots diaris, per al que es facilitarà la seua disponibilitat mitjançant pitxers o dispensadores en llocs de còmode accés per als residents. Per als residents amb major risc se suggereix l’ocupació de botelles d’aigua etiquetades i individualitzades.

Incrementar la ingesta d’aliments líquids i disposar també de begudes isotòniques. A més, també és necessari administrar els líquids a temperatura adequada, sense que estiguen excessivament freds, de manera periòdica i repartit al llarg del dia, reforçant a més les preses de mitjana demà, berenar i sopar.

També es proposa augmentar el consum de fruites i verdures. Així mateix, proposen evitar menjars massa copiosos i aliments excessivament condimentats o elaborats i evitar situacions que puguen afavorir quadres de deshidratació.

El protocol inclou també recomanacions sobre la supervisió dels tractaments mèdics, així com la conservació i transport dels medicaments.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 14 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC