25n
Orgull
Orgull

La Diputació aportarà 1,3 milions d’euros al pla del Consell contra la despoblació

La Diputació aportarà 1,3 milions d’euros al pla del Consell contra la despoblació
20/08/2018 -

La Diputació de València s’afegeix a la iniciativa del president, qui va convidar a les tres corporacions provincials a col·laborar en aquest impuls per frenar la despoblació dels pobles d’interior de la Comunitat Valenciana.

La vicepresidenta segona de la Diputació de València, Rebeca Torró, ha volgut destacar “la importància de la col·laboració entre institucions en qüestions, fonamentalment, que afecten la qualitat de vida dels ciutadans i el desenvolupament econòmic dels nostres municipis. No és la primera vegada que ocorre. Des de la Diputació de València hem col·laborat amb el Govern valencià, al cinquanta per cent, en els fons de cooperació municipal. Una iniciativa que s’inclou a l’Estatut d’autonomia però que encara no s’havia posat en marxa”.

Com a diputada responsable de l’àrea d’Hisenda, Torró ha afegit que “Des de les institucions hem de garantir que cada ciutadà puga viure on vulga i que dispose dels serveis bàsics, siga el que siga el nombre d’habitants de la seua localitat”.

La Diputació de València ha incrementat, des de l’inici d’aquesta legislatura, el pressupost en la lluita contra la despoblació. Ho ha fet amb ajudes directes canalitzades pels plans de desenvolupament rural que incentiven l’ocupació en les zones menys densament poblades. Aquests plans, fonamentalment els d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS) o els Plans Provincials d’Obres i Serveis (SOM) han permés invertir als alcaldes dels pobles en iniciatives per fomentar el turisme rural, la millora i seguretat de carreteres i l’impuls de plans de reindustrialització. Tot açò amb l’objectiu de la creació de llocs de treball que frenen l’èxode cap a altres zones més poblades i atraguen visitants i fomenten la recuperació econòmica de les comarques amb baix nombre d’habitants.

En aquest últim tram de legislatura, la Diputació de València ha destinat 20 milions d’euros als municipis de menys de 5.000 habitants mitjançant el pla SOM i 12 milions d’euros durant 2017 amb els IFS.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + un =