caixa popular

Pla contra la contaminació lumínica al barri de Malilla

Pla contra la contaminació lumínica al barri de Malilla
18/09/2017 -

València segueix endavant en el seu projecte d’estalviar energia a través de l’enllumenat públic. I per això manté diverses actuacions simultànies. Al ja conegut canvi de fanals a través de les Ajudes a l’Eficiència Energètica i Estalvi d’Energia de l’IDAE, se li uneixen altres actuacions com ara el canvi dels fanals de bola al carrer Oltà, al barri de Malilla de la ciutat, segons ha explicat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo.

Concretament, en aquest cas s’han substituït 18 fanals antics de bola que projectaven llum cap a totes les direccions per altres models nous que enfoquen la il·luminació exclusivament cap a la vorera, amb el que suposa de millora per al descans i el benestar del veïnat. A més, amb el canvi també es contribueix a pal·liar la contaminació lumínica de València.

CANVIS DE FANAL A LED EN BERNAT DESCOLL

A més, en el mateix barri de Malilla, en el carrer Bernat Descoll, s’han canviat 83 fanals a il·luminació led càlid de 3.000 ºK de temperatura de color. Així, els nous fanals han passat de bombetes de 150W i 250 W a bombetes led de 50W i 75 W que generen la mateixa intensitat però amb menor consum. Actualment en moltes zones de la ciutat l’Ajuntament ja manté apagada un dels dos fanals com a mesura d’estalvi.

Aquestes dues intervencions –amb un pressupost de 43.047 euros- són un projecte triat pels mateixos veïns i veïnes del barri de Malilla, a través dels pressupostos participatius de 2017 impulsats pel Govern de la Nau. L’actuació reduirà la despesa en manteniment, alhora que permetrà un major estalvi i una major eficiència. El pla d’eficiència energètica que aplica l’Ajuntament a través de l’IDAE es troba en la meitat del termini de la seua execució.

“Ens sentim responsables de la promoció de les alternatives existents en matèria d’estalvi i eficiència energètica, ja que és considerada una de les ferramentes per posar fre al canvi climàtic, de manera que una de les tasques principals de la regidoria consisteix a millorar l’enllumenat públic de la ciutat”, ha dit Campillo.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − tretze =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC