caixa popular

El Pla de Rodalies de la Comunitat avançarà malgrat l'infrafinançament

El Pla de Rodalies rebrà 50 milions d’euros dels 1.400 milions promesos pel Govern Central

El Pla de Rodalies de la Comunitat avançarà malgrat l'infrafinançament
10/04/2018 -

El passat mes de desembre, el Govern Central presentava un ambiciós Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana 2018-2025 xifrat en més de 1.400 milions d’euros. Una aposta per la mobilitat valenciana, que intentava fer callar les veus dels milers de veïns que van eixir al carrer per a reclamar un finançament just. No obstant això, aquelles promeses han caigut en sac trencat, i dels 1.400 milions promesos, els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2018 només han reflectit 50 milions. Així, des de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ja han demanat al Ministeri de Foment que explique ‘per què les actuacions anunciades no es reflecteixen en el projecte dels PGE’.

Així i tot, i malgrat seguir mantenint un descarat infrafinançament per a la Comunitat Valenciana, durant el 2018, s’han previst diferents actuacions per a anar traient avant el Pla de Rodalies. En aquest sentit, una de les accions més destacades serà l’avanç en els estudis i projectes per a la duplicació de via en el tram Cullera – Gandia, que suposa la primera fase de l’esperat Tren de la Costa, i de la qual es beneficiaran al voltant de 7.000 viatgers, així com la prolongació de la connexió fèrria fins a Oliva.

A més, també s’engegaran la redacció de projectes basats en la renovació de via entre Xàtiva – L’Alcúdia i Xàtiva – Alcoi; nous sistemes de gestió del tràfic entre Silla i Cullera; la millora de les instal·lacions i accessibilitat en les estacions de Rodalies; la renovació de via en el tram Xàtiva – Silla; actuacions d’electrificació; nous sistemes de gestió de la circulació entre Bunyol i Utiel; o la millora del trajecte L’Alzina – Xàtiva de l’alta velocitat, entre altres actuacions destinades a millorar els desplaçaments en els trens de rodalia, millorant també el temps del trajecte.

En definitiva, un pressupost que es destinarà, en la seua major part, a dur a terme treballs ferroviaris destinats a anar creant el tan esperat Corredor Mediterrani, que tant milloraria l’economia de la Comunitat Valenciana. No obstant això, un dels més perjudicats de la mínima partida que s’ha aprovat en els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2018 serà el Parc Central. I és que l’aportació per al soterrament de vies de València, integrat en el projecte del Parc Central, que inclou canal d’accés, estació subterrània, túnel passant i doble ample de via entre València i Castelló perquè puga funcionar realment l’AVE, s’ha reduït a tan sols 3 milions d’euros, quan, en realitat, costaria 3.300 milions d’euros.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − dos =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris