València llança un pla per a "acompanyar i escoltar" a persones afectades per pandèmia i familiars de morts

Guardar

peset
peset

L'Ajuntament de València ha anunciat la posada en marxa d'un programa per a "acompanyar i escoltar" a les persones afectades pel coronavirus i especialment als familiars dels morts per la pandèmia, en col·laboració amb l'Associació Viktor E. Frankl, especialitzada a prestar ajuda davant el duel, el sofriment o la malaltia.

Així ho ha anunciat el regidor de Salut de l'Ajuntament de València, Emiliano García, que ha explicat que aquest projecte pretén ha anunciat que la Regidoria de Salut, al costat de l'Associació Viktor E. "ajudar a superar el duel" després de la crisi sanitària i està dirigit a les persones afectades per la COVID-19, als familiars dels morts i a totes aquelles persones que hagen patit pèrdues i que s'hagen vist afectades a conseqüència de la pandèmia, també les que travessen dificultats econòmiques, han perdut l'ocupació o pateixen ansietat.

García ha destacat que durant les últimes setmanes la Regidoria de Salut i l'Associació Viktor E. Frankl han mantingut diverses reunions per a dissenyar un projecte centrat en "acompanyar i escoltar". Ha remarcat en un comunicat la "necessitat" en aquests moments d'un servei com el que es presta des de l'Associació Viktor E. Flank.

L'edil ha posat el focus en què la crisi sanitària actual "està causant molt sofriment a les víctimes i també als familiars per la soledat i l'aïllament en el moment de la mort". "El sofriment durant aquesta crisi va més enllà i també es relaciona amb una altra mena de pèrdues com són les laborals, projectes de vida o plans de futur que s'han vist truncats pel virus", ha agregat.

García ha subratllat que l'Associació Viktor E. Frankl té experiència prestant servei d'acompanyament i suport durant la pèrdua d'un ser estimat, de la salut, de fets vitals traumàtics i davant el buit existencial.

Durant la crisi sanitària, han estat rebent sol·licituds d'ajuda que han sigut ateses per telèfon i videotelefonada a causa del confinament. "Al juny continuaran treballant de manera telemàtica i, segons finalitze l'estat d'alarma i comence el mes de juliol, reprendran l'atenció presencial en la seua seu", ha precisat l'edil.

Dins del projecte també es planteja el desenvolupament de tallers d'ajuda mútua, que començaran al setembre, una sèrie de xarrades en línia, la difusió de píndoles logoterapèutiques i la creació d'un espai d'escolta per a professionals a fi de prevenir el desgast professional, acompanyar en situacions d'esgotament emocional, afrontar situacions traumàtiques i promoure la salut personal i professional.

Destacats