caixa popular

Denuncien l'aparició de pintades feixistes a la Pobla de Vallbona

E.P.

Denuncien l'aparició de pintades feixistes a la Pobla de Vallbona
24/07/2018 -

Locals de diversos partits polítics, així com llocs públics i senyals de la localitat de la Pobla de Vallbona (València) han registrat pintades de contingut “feixista” en les quals es poden llegir consignes com ‘Visca Franco’, ‘José Antonio’, ‘Pollosos’ o ’18-7-1936 tornarem’.

L’agrupació local de Compromís ha interposat una denúncia davant la Guàrdia Civil després que diumenge passat la porta de la seua seu “clarejara amb una pintada feixista amb la proclama ‘Viva Franco’, ha informat la coalició a través d’un comunicat.

Aquesta formació recalca que es tracta d'”unes pintades intolerables que xoquen radicalment contra l’esperit democràtic i de tolerància tan necessaris per a la convivència” i ha lamentat la seua aparició en espais públics i locals dels partits de Compromís, PSPV, Podem i Ciutadans.

Compromís afirma que no el sorprèn aquesta “allau de pintades feixistes veient el suport públic que s’està donant des de determinats partits al franquisme i al feixisme en lloc de fomentar el diàleg i el respecte”.

“La llibertat d’expressió passa necessàriament pel respecte a les persones i a les institucions, així com pel joc net. La Pobla no és un poble feixista i els seus veïns i veïnes i els seus càrrecs ho demostren cada dia”, asseveren.

Per la seua banda, des del PSPV en el mateix municipi han expressat la seua condemna a aquestes “pintada feixistes i vandàliques”. I adverteixen: “La intolerància no ens farà mai abandonar el diàleg i la bona convivència. Als insults es respon amb propostes, consens i progrés”.

Des de Podem La Pobla de Vallbona han condemnat i denunciat “públicament i formalment les pintades que han realitzat en els dies anteriors, tant en el nostre local com en els d’altres partits polítics i en llocs públics”.

“Pintades d’índole feixista que enalteixen el franquisme i els règims totalitaris, pròpies de nostàlgics d’uns altres temps en els quals la llibertat era un ben escàs. Es fa necessari també que les forces de l’ordre públic posen els mitjans necessaris perquè aquests actes no es repetisquen a més d’identificar als responsables. En Podem La Pobla de Vallbona continuarem treballant per la fraternitat, la igualtat i el respecte a la diversitat”, conclouen.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + 8 =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris