25n
25N
25N

El pin parental no arribarà a la Comunitat Valenciana "mentre hi haja Botànic"

El pin parental no arribarà a la Comunitat Valenciana "mentre hi haja Botànic"
21/01/2020 -

El sotssecretari general del PSPV i portaveu socialista en Les Corts, Manolo Mata, ha assegurat aquest dimarts que el pin parental “no arribarà mentre hi haja Botànic” a la Comunitat Valenciana, i confia que tampoc ho faça “mentre hi haja forces democràtiques”.

Així s’ha pronunciat Mata en declaracions als mitjans en relació amb la iniciativa presentada per Vox en el parlament valencià per a instar al Consell a implantar el pin parental en la Comunitat Valenciana i permetre així als pares autoritzar l’assistència dels seus fills a classes amb continguts sobre diversitat afectiva-sexual.

El socialista ha advertit que amb aquesta mena de plantejaments està “en risc el model de convivència des de la Constitució”, a més de suposar un “insult” als docents que “se suposa estan manipulant des de fa dècades” als xiquets quan “el que han fet és educar en llibertat, en convivència i en un món de valors”.

“Ara, amb eixa excusa el que es vol és tornar arrere”, ha apuntat, i “el que volen és aniquilar la llibertat i la convivència”. “És un insult i una vergonya”, ha insistit.

Per a Mata, “la qual cosa no pot ser és que l’agenda política la marque l’extrema dreta i els partits democràtics estiguen sent arrossegats a una orgia de desenfrenament ideològic que no té res a veure amb el que hem viscut tots aquests anys”.

“Faig una crida de respecte als ensenyants espanyols, a les forces democràtiques i a PP i Cs que no es deixen arrossegar: competir amb l’extrema dreta electoralment és ser derrotats perquè al final hi ha països que estan en una situació terrible només per eixes idees d’exclusió i apartheid”, ha agregat.

Ha incidit en què “fins a l’escola concertada no està en eixa batalla perquè saben que això no està passant en els col·legis i cal respondre molt contundentment”.

Per part seua, la secretària general del PSPV de la província de València, Mercedes Caballero, ha anunciat hui que els ajuntaments de la província presentaran en les pròximes setmanes mocions perquè el Govern central “vetle pel compliment de la Constitució i garantisca unes escoles obertes, lliures i diverses enfront de la censura i la repressió ideològica a la qual ens vol sotmetre la ultradreta”.

Ha alertat del “perill de contagi” que suposa el “veto parental” i ha lamentat que suposa “un atac a la professionalitat i llibertat de càtedra, una invasió de les competències del centre educatiu i, la qual cosa és pitjor, una violació dels drets del menor a rebre una educació integral”.

Les mocions que s’elevaran als plens contenen cinc propostes d’acord, totes elles encaminades a defensar el compliment dels articles de la Constitució que defensen el dret a l’educació i la llibertat d’ensenyament, reforçar el compliment dels plans d’igualtat, garantir la pluralitat de pensament, reforçar la llibertat de càtedra i l’autonomia dels òrgans directius dels centres educatius.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 3 =

mercat medieval ontinyent
mercat medieval ontinyent