25n
25N
25N

El Piló de Burjassot celebra el 35 aniversari del seu Grup de Danses

El Piló de Burjassot celebra el 35 aniversari del seu Grup de Danses
04/12/2018 -

L’Entitat Cultural Valenciana El Piló va celebrar el passat 25 de novembre en el Centre Cultural Tívoli un emotiu Festival de Folklore Valencià en commemoració del 35 aniversari de la creació del seu Grup de Danses. La presentadora, Maria Victòria Selma, va obrir l’acte donant la benvinguda a tots els assistents, explicant que aqueix Festival s’havia preparat amb molta il·lusió i que, per aqueix motiu, anava a començar amb un dels balls més genuïns de la terra valenciana: la dansà. Però en aquesta ocasió, es tractava d’una dansà molt especial lloc que portava el títol de “Pep Barat“, president del Piló, i havia sigut composta exclusivament per a l’ocasió pel gran dolçainer Josep Lluís “El Cigalo”.

Durant el Festival, els mantenidors van ser desgranant els moments més importants que durant aquests 35 anys ha viscut el Grup de Dansa del Piló, al llarg de les diferents etapes dirigides per diferents professors i professores, com el van ser Eduardo Díaz Carrascosa, Juan de la Font, Cristina Tormo, Mª Carmen Gracia, Pilar Aguilar (Piluca), Merche Vilar, Rubén García i la professora actual, Maite Requena.

A poc a poc, anaven actuant també els diferents grups del Piló: el Grup de Dansa, per descomptat; la Rondalla; el tabal i la dolçaina i el Cant d’Estil, alternant-se entre ells i interpretant cançons i balls típics valencians com Carrasquilla, Jota d’Alfarp, el Fandango d’Aiora, el Ball de quatre de Benigànim, el Bolero pla, les Valencianes de l’Alcudia, la Jota de Xest, les Seguidilles de Llucena, la Jota de Benigànim, la Riberenca d’Almussafes, els Dotze i o de Canals, les Valencianes de l’Horta i la Jota de Navaixes. Per a finalitzar les actuacions, el Grup de Danses, acompanyat pel tabal i la dolçaina, va interpretar una altra Dansà, aquesta vegada dedicada a la totalitat de la família del Piló, composta també per “El Cigalo”.

A continuació, el president, Pepe Barat, va demanar la presència en l’escenari d’Eduardo Díaz Carrascosa, al com li va fer lliurament d’un quadre commemoratiu per haver sigut el primer professor que va tenir el Grup de Dansa. També van pujar a l’escenari les balladores que havien pertangut al Grup de Dansa, però que ja no actuaven, com són Pilar Gómez, Empar Martínez, Laura Moraleda, Mari Paz i Mariam Mejías, Imma i Maribel Coronat, Rebeca González, Lorena Fernández i Salomé Andrés. A totes elles, se’ls va agrair l’esforç que havien fet durant els últims dies per a poder actuar en el marc del Festival, dirigides per la component actual del Grup de Dansa, Patricia Díaz.

Finalment, i després d’un homenatge a Pilar Aguilar, Piluca, a qui també se li va dedicar una Albada i se li va fer lliurament d’un quadre commemoratiu per la seua llarga trajectòria en el Grup de Dansa, al qual pertany des que tenia deu anys, el president, Pep Barat, va dirigir unes sentides paraules de comiat a tot el públic assistent, donant per finalitzat aquest multitudinari aniversari al so del pasdoble “València”, de José Padilla Sánchez.

Més informació

mostra viva

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 3 =