25n
Orgull
Orgull

Pilar Mateo inaugura les 11 zones enjardinades del Parc Tecnològic de Paterna batejades amb noms de científiques

Mateo ha estat acompanyada per la regidora d’inclusió Social i Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Paterna, Isabel Segura i el president de la EGM Parc Tecnològic Paterna, Antonio Alagarda

Pilar Mateo inaugura les 11 zones enjardinades del Parc Tecnològic de Paterna batejades amb noms de científiques
07/07/2021 -

Aquest matí han quedat oficialment batejades, amb noms d’il·lustres dones científiques i investigadores, les 11 zones enjardinades del Parc Tecnològic de Paterna.

Culmina així un procés desenvolupat per Ajuntament de Patena i EGM Parc Tecnològic Paterna a instàncies de Contxa Tortajada, extreballadora d’una empresa del mateix parc.

L’acte ha comptat amb la presència d’una de les homenatjades com a convidada d’excepció. Es tracta de la científica, investigadora i inventora, Pilar Mateo, que va ser la més votada en el procés participatiu celebrat per a triar els noms de les dones que donarien nom als jardins i que ha estat acompanyada per la regidora d’inclusió Social i Polítiques d’Igualtat, Isabel Segura i el president de l’EGM Parc Tecnològic Paterna, Antonio Alagarda.

Durant la seua intervenció, Pilar Mateo ha representat a les onze científiques, recordant que “la ciència també té cara femenina, i és important que tant homes com dones se senten representats”.

De la mateixa manera, la científica ha recordat que “molts són els noms de dones científiques o inventores que van ser esborrats de la història i no han tingut el reconeixement que van meréixer” i ha considerat “una magnífica idea donar visibilitat a la seua labor a través de les zones enjardinades”.

La científica també ha recordat “la importància que la ciència servisca per a ajudar a les persones que més ho necessiten” i ha posat l’accent a “els pobles del sud, on moltes persones moren de malalties que ja tenen cura en països més desenvolupats”.

En nom de l’oncòloga Ana LLUCH, que finalment no ha pogut assistir a l’acte tal com tenia previst, ha parlat Rosa García, de Farmamundi, qui ha destacat “la passió per la ciència i per ajudar a les persones que té Ana”, i ha assenyalat que “les dones científiques han estat, sovint, silenciades i no s’ha reconegut la seua labor, per la qual cosa aquest tipus d’actes són importants i cal continuar fent-los”.

Per part seua, la regidora d’inclusió Social i Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Paterna, Isabel Segura ha explicat que aquesta acció s’ha dut a terme “després de detectar una situació de desigualtat”.

En aquest sentit, Segura ha explicat que aquesta acció s’emmarca en el moviment #nomorematildas, campanya de l’Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues que pretén posar de manifest la negació de les aportacions, descobriments i el treball de moltes dones científiques, donant l’autoria a companys d’investigació.

Finalment, també ha indicat que “és un orgull sumar-nos a aquesta iniciativa per a reconéixer les aportacions de les dones a la ciència i fomentar la vocació científica de xiquetes i adolescents”.

Per part seua, el president de l’EGM Parc Tecnològic Paterna, Antonio Alagarda, ha destacat l’origen participatiu d’aquesta acció, “que ve des de baix, per iniciativa d’una treballadora que ens va donar a entendre que alguna cosa no estava bé i que era corregible, per la qual cosa, entre tots, hem aconseguit fer del parc tecnològic un espai més plural i igualitari, que creix no sols en el camp de la tecnologia i les empreses sinó també en l’aspecte humà”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × un =