25n
25N
25N

Una iniciativa demana un "carrer de la paella" a València amb una recollida de signatures en Change.org

Una iniciativa demana un "carrer de la paella" a València amb una recollida de signatures en Change.org
23/09/2019 -

La marca valenciana Arròs Dacsa ha llançat una iniciativa per a “posar la paella en el mapa” a través del portal Change.org, amb un carrer a València dedicada al plat valencià més internacional.

A València hi ha carrers que reten homenatge a artistes com Conchita Piquer o Nino Bravo i fins i tot altres dedicades a les impertinències o al Pollastre. “Com és possible que València, epicentre de la paella, encara no tinga en la seua llista de carrers un homenatge a aquest gran plat?”, reivindica la signatura en un comunicat.

La paella és un plat històric que va nàixer al costat de l’Albufera, el bressol de l’arròs, fins a arribar a convertir-se en l’emblema de la cuina espanyola o en un “mite” a nivell internacional. Una recepta “humil i casolana” que ha arribat fins als restaurants més prestigiosos a nivell mundial, i especialment dins de la Comunitat Valenciana.

Per això, la petició busca “situar a la paella en el lloc que es mereix dins de la llista de carrers valenciana”, amb l’objectiu de regalar a veïns i visitants l’oportunitat de passejar per “un carrer emblemàtic: el Carrer de la Paella”.

Per a aconseguir-ho, la iniciativa insta a l’Ajuntament de València a crear el primer carrer del ‘cap i casal’ dedicada a la paella, en homenatge a “un dels nostres majors estendards a nivell internacional i símbol de la nostra cultura, tradició i gastronomia”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 3 =