25n
25N
25N

L'equip creatiu de la falla municipal demana recuperar la 'Meditadora' en les festes de 2021

L'equip creatiu de la falla municipal demana recuperar la 'Meditadora' en les festes de 2021
24/05/2020 -

L’equip creatiu Brillo i Sabor de l’artista Escif s’ha fet ressó aquest diumenge d’una petició ciutadana en la plataforma Change.org que reclama que la ‘Meditadora’ que van crear per a la falla municipal de 2020 s’acabe de construir i torne a plantar-se en les pròximes falles.

Després de la suspensió de les festes de 2020 pel coronavirus, l’estudi s’ha sumat a aquesta petició en un comunicat en el qual ha defensat que “la falla municipal del 2020 hauria de plantar-se en 2021, com es pretén fer amb la resta de falles de la ciutat”.

“Pensem que és una gran oportunitat d’acabar la construcció d’una falla que ja és històrica i que tanta gent ha fet seua. És un símbol de pau i esperança que ha transcendit les fronteres de la ciutat de València”, ha destacat.

A més, l’estudi considera que els valors que la ‘Meditadora’, la “pau i esperança”, són “ara més necessaris i precisos que mai”. “Pensem que la seua equanimitat pot ser un impuls molt encoratjador per a suportar aquest nou escenari global que es presenta davant la crisi de la COVID19. El seu lema pot ser un bàlsam davant la pandèmia: Això també passarà”.

En la petició de Change.org, es reclama que “s’acabe de construir la falla de la meditadora i es mostre en la plaça de l’Ajuntament en les pròximes falles”, perquè aquest monument “s’ha convertit en un símbol mundial de pau i esperança”.

“Ha sigut utilitzada internacionalment com a imatge icònica en la lluita contra la COVID19. És una falla que ja és història i segur serà una de les falles més recordades de València”, argumenta la petició, que lamenta que “ningú ha pogut veure-la acabada” perquè el seu muntatge es va veure interromput per la crisi del coronavirus.

D’aquesta forma, reclama que la ‘Meditadora’ “tinga el final digne que mereix una falla, cremant-se el dia de San José” i incideix en què a València hi ha “quasi 700 monuments fallers que tampoc van poder acabar-se, però aquests sí que s’acabaran i tornaran en les pròximes falles”.

Així, aquesta petició rebutja que “precisament la falla municipal, que és la falla de tots els valencians, siga l’única falla que no vaja a poder veure’s acabada”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 13 =

torrent