caixa popular

Picassent promociona l'ús del valencià amb una campanya als comerços i subvencions

Picassent promociona l'ús del valencià amb una campanya als comerços i subvencions
04/07/2018 -

L’Ajuntament de Picassent, mitjançant l’Oficina de Promoció del Valencià (OPV) ha posat en marxa un parell de campanyes per tal de promoure l’ús del valencià. La campanya «Rebaixes 2018» consisteix en el repartiment als comerços de Picassent d’uns cartells amb les paraules «Rebaixes» i «Descomptes» com a reclam publicitari. La campanya també inclou unes etiquetes amb els lemes «Abans» i «Ara» en què s’ha d’indicar el preu anterior i el rebaixat. Va destinat als comerços a la menuda de Picassent, especialment als de roba i calcer.

Per altre costat, també en la línia de promoure i defensar el valencià, s’han convocat ajudes per a la retolació comercial en valencià fins a un màxim de 1.000 euros. L’objectiu d’aquesta subvenció és col·laborar amb els comerços, les empreses i professionals del municipi. Es tracta de concedir ajudes econòmiques per a la retolació en valencià de locals i vehicles d’empresa.

La documentació que cal adjuntar es pot consultar al tauler d’anuncis del web de l’Ajuntament. Tant les sol·licituds com la resta de la documentació ja es poden presentar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) fins al dia 15 de novembre.

La tècnica de l’OPV, Alba Blasco assenyala l’ús cada vegada més habitual de la llengua, “de fet cada vegada hi ha més gent que sol·licita la documentació administrativa en valencià i també podem veure com l’ús a les xarxes socials ha augmentat considerablement”.

Aquestes campanyes tenen relació, en matèria lingüística, amb el Bus de la Llengua, que visità Picassent fa un parell de setmanes, és el mitjà mitjançant el qual es du a terme la campanya de la Generalitat Sempre teua. Gràcies als 25 ordinadors i cinc tallers didàctics que conté el Bus, de 12 metres de llargària, vàrem compartir moments molt divertits amb els més menuts i la resta de la població que es va acostar per passar-ho d’allò més bé.

Blasco destaca la importància d’educar “és des de l’escola on ens han d’inculcar l’amor per la nostra llengua i d’aquesta manera fer-nos veure que és molt important utilitzar-la i respectar-la”.

Pel que fa als projectes de futur, al mes de desembre durà a terme la campanya ‘Cartes als Reis’, en què es repartiran les cartes als col·legis del municipi perquè l’alumnat puga escriure-les en valencià. A més, des de l’oficina de promoció del valencià es treballa en la realització d’un taller de doblatge amb l’alumnat de valencià i inclús, si és possible, amb la resta de la població que vulga participar-hi.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + 17 =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC