caixa popular

Picassent presenta el documental “Canviem els patrons?”

Picassent presenta el documental “Canviem els patrons?”
23/03/2018 -

30 dones del municipi d’entre 18 i 75 anys han sigut les protagonistes d’aquest documental. A més, també s’ha aprofundit en la vida de 8 dones de distintes generacions que han explicat les seues vivències al voltant de 5 àmbits: polític; domèstic; sexual i de salut; educatiu; econòmic i laboral.

Conversar, compartir, aprendre, conéixer… aquestes són algunes de les premisses que acaparen el documental “Canviem els patrons?”, una nova iniciativa de la Regidoria d’Igualtat, emmarcat dins de la Campanya 8M d’enguany i que reflexiona al voltant de l’evolució dels drets de les dones durant els últims 70 anys a Picassent.

En un acte celebrat recentment a la Casa de Cultura, va tindre lloc la presentació d’aquest documental on 30 dones del municipi d’entre 18 i 75 anys han sigut les encarregades de posar en veu alta i reflexionar al voltant d’àmbits claus per conéixer si s’han produït o no canvis sobre els patrons, rols i estereotips assignats a elles mateixes al llarg dels últims anys. La distribució de les tasques d’atenció a la cura de persones i a les tasques domèstiques, l’educació, l’àmbit laboral i econòmic, els drets sexuals i reproductius de les dones, la presència i la participació de les dones en l’àmbit polític i associatiu, han sigut els eixos d’aquest documental al voltant del qual, algunes dones han contestat a una bateria de preguntes curtes i on 8 d’elles, han reflexionat al voltant dels mateixos.
Per a l’alcaldessa de Picassent, Conxa Garcia, «Iniciatives com aquesta són fonamentals perquè permeten, per una banda, visibilitzar les dones picassentines, les seues vivències, experiències, les seues opinions així com l’evolució en l’exercici dels seus drets però també ens mostren la necessitat de seguir atentes per vetlar perquè les desigualtats que encara imperen a la nostra societat desapareguen».
D’aquesta manera, el documental recull un grapat d’experiències personals contades en primera persona per les seues protagonistes que permeten conéixer experiències similars, però també experiències diverses que ens mostren els avanços produïts en els últims anys, sense deixar de costat la necessitat d’estar atentes i continuar reivindicant aquelles desigualtats que segueixen encara vigents malgrat els anys de lluita.
Durant la projecció del documental amb els testimonis de les dones protagonistes, es va generar un ambient on confluïren sentiments d’emoció, tendresa i reflexió, així com reconeixement, aliances i sororitat entre totes les dones presents.
Per la seua part, la regidora d’Igualtat, Belén Bernat ha volgut assenyalar que, «Este documental ens pot servir com una ferramenta de sensibilització per a la població més jove, especialment per a les xiques, per tal de conéixer la realitat de generacions anteriors i la lluita que altres dones han realitzat perquè la realitat d’actual siga diferent.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × cinc =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris