Picassent presenta el seu Arxiu de la Memòria Oral

Picassent presenta el seu Arxiu de la Memòria Oral
19/09/2018 -

Picassent ja guarda part de la seua història enregistrada en format audiovisual. Des de fa dos anys, des de la Regidoria dels Majors, s’ha portat a terme la confecció de l’Arxiu de la Memòria Oral, un projecte en el qual han participat 16 persones majors del municipi qui, a través de diferents entrevistes realitzades a les seues cases o en alguns indrets del municipi, han contat les seues vivències i els principals canvis socioculturals ocorreguts a Picassent durant el darrer segle XX. El resultat són diferents registres que assoleixen un ventall divers de temàtiques trenant perspectives individuals i socials relacionades amb el poble, el treball al camp, els menjars típics, les tradicions, la guerra, les festes, l’escola i d’altres.

Així, divendres a la vesprada, a l’esplanada de l’Ermita fou presentat aquest treball en un acte molt entranyable on totes les persones presents, pogueren conéixer de primera mà, algunes de les entrevistes que conformen aquest treball recopilat en un DVD i que conté vora una hora de gravacions.

L’alcaldessa, Conxa Garcia, es va mostrar molt satisfeta del resultat d’aquest projecte, que té intenció de continuar en edicions futures, i així ho va manifestar durant el seu discurs de presentació, «Amb l’Arxiu de la Memòria Oral apostem pel reconeixement de la memòria com a patrimoni immaterial i bé comú. A Picassent hem fet arqueologia de la memòria, hem volgut crear una estructura sòlida que ara hem de saber mantenir perquè els pilars de la nostra història més recent mai no caiguen en l’oblit».

Un segle de records i de memòria viva que ja tenim a les nostres mans gràcies als seus protagonistes: Carmen Tarazona Aguado, Julio Aguado Soria, Dolores López Aguado, Mercedes Marí Machancoses, Mercedes Serra Albert, Nati García Sanchis, Paco Morató Cordellat, Pepe González Tronchoni, Pepica Aguado Albert, Pura García Soria, Pura Pradas Soler, Rosa i Carmen Aguado Llácer, Rosa Sanchis Soria, Sole Sanchis Torres i Carmen Cañada San Antonio.

Perquè aquesta també és la història del Picassent més modern del segle XXI.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 5 =

sagunt a escena 2019
turismo salou