caixa popular

Picassent participa en la V Trobada d'escoles emprenedores sostenibles

Picassent participa en la V Trobada d'escoles emprenedores sostenibles
08/05/2018 -

Al voltant de 1.000 visitants passaren durant la vesprada de dissabte pel Poliesportiu Municipal de Beniparrell per acompanyar i compartir amb l’alumnat de Primària, Secundària i Cicles Formatius que durant 3 hores veneren els productes que ells mateixos hi havien elaborat.

Picassent va participar amb 4 cooperatives de 6é de primària. Un total de 104 xiquets i xiquetes dels centres Sant Ignasi de Loiola i Mare de Déu de Vallivana varen oferir diferents productes com sabó casolà, alcohol de romer, saquets ambientadors amb herbes aromàtiques, organitzador de tasques, portaobjectes fets amb palets de gelat, clauers de pompons fets amb llana, polseres de xapes de refresc i amb corda, marca pàgines, làmines decoratives, suports per carregar el mòbil.

Al final de la vesprada es repartiren 6 reconeixements per a les cooperatives que millor havien treballat diferents aspectes com el treball en equip, l’autonomia, la comunicació en xarxes, la imatge corporativa, l’estand millor decorat, el producte més original i el producte més sostenible. Este últim premi va ser rebut per la cooperativa CESIL de Sant Ignasi de Loiola pel seu sabó casolà.

Durant 7 mesos, i amb el suport dels seus docents, l’alumnat de Cesil, Somriures Grans, Pivi i Colorlife, que així s’anomenen les seues cooperatives, han estat treballant per crear la seua empresa: triant els càrrecs, elaborant els seus estatus, penjant informació a la web, dissenyant logotips i, per descomptat, elaborant els productes. Ara sols queda avaluar els resultats i donar el 20% dels beneficis a l’ONG que han triat en concepte d’impostos. Les quatre han coincidit que els fons aniran destinats a Creu Roja de Picassent.

L’Ajuntament de Picassent, a través de la Regidoria de Medi Ambient, aposta per una manera innovadora de treballar a l’aula finançant aquest projecte que ja fa 5 anys que ja s’ha engegat en diferents centres de la Comarca de l’Horta Sud i que té com a objectiu treballar les capacitats emprenedores dels més joves (treball en equip, resolució de conflictes, presa de decisions, creativitat i sostenibilitat entre altres). La prova és que el passat 23 d’abril l’alcaldessa Conxa Garcia, i la regidora de Medi Ambient, Lola Albert, reberen l’alumnat que s’acostaren al saló de plenaris per mostrar els seus projectes.
A més el pròxim 20 de juny, tindrà lloc una trobada al Mercat Municipal de Picassent on aquestes quatre cooperatives, donaran a conéixer la qualitat dels productes realitzats pels nostres joves emprenedors.
Cal destacar que, un total de 25 cooperatives s’han creat al marc del projecte “Escola d’Emprenedors Sostenibles” de Natura i Cultura, i han comptat amb patrocini de Caixa Popular i la col·laboració de l’empresa Importaco.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × un =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris