Picassent participa en un intercanvi internacional per combatre la violència de gènere

Guardar

picassent-combate-violencia-genero
picassent-combate-violencia-genero

La Regidoria d'Igualtat ha coordinat i impulsat l'organització d'aquest curs de formació cofinançat pel programa Erasmus+ de la Unió Europea. Durant tota una setmana s'han abordat qüestions al voltant d'aquesta temàtica amb activitats d'educació no formal a Picassent, Alfafar i València.

Compartir els treballs i les línies d'actuació en la distància per estar cada vegada més a prop en aquesta lluita de totes i tots. Amb aquesta premissa es va donar inici al nostre municipi a aquest projecte innovador on Picassent ha sigut partícip a escala internacional per estudiar la prevenció de la violència de gènere entre joves i adolescents. D'aquesta manera, persones de diverses nacionalitats com ara Croàcia, França, Grècia, Letònia, Polònia, Eslovàquia, República Txeca, Suècia i Espanya han estat treballant durant tota una setmana al voltant d'aquesta temàtica en diverses sessions portades a terme al nostre municipi, a Alfafar i també a València. La benvinguda la va donar l'alcaldessa del municipi, Conxa Garcia i la regidora d'Igualtat, Belen Bernat, el passat dilluns a l'Ajuntament. Les primeres activitats de la setmana es portaren a terme a la Casa Jove La Torta del municipi i també a través d'una ginkama on les persones participants preguntaren el veïnat sobre aquest tipus de violència. Així també varen visitar l'exposició itinerant instal·lada a l'IES l'Om "No em toques el wasap". El curs també ha comptat amb la col·laboració de 3 joves voluntàries d'aquest centre educatiu.

Les diferents jornades que conformen el curs han permés que 21 joves de tot el món puguen desenvolupar, a través dels coneixements adquirits, competències relacionades amb la promoció de la igualtat de gènere i la diversitat. La seua implicació activa, no només durant el curs de formació que ha tingut lloc a Espanya sinó també en la preparació prèvia de tasques abans del curs per analitzar la situació de la joventut en relació amb aquesta temàtica, permetrà abordar-la en l'àmbit europeu segons la desigualtat existent, en matèries com l'educació i la cultura.

La regidora de l'àrea d'Igualtat, Belen Bernat, qui també ha participat en aquest intercanvi, s'ha mostrat molt satisfeta en la realització d'aquest curs, ja que segons ha manifestat que «En aquesta lluita cal el compromís de tota la ciutadania. És necessària una sensibilització i una formació que permeta introduir la perspectiva de gènere en tots els sectors d'edats, i principalment, entre la joventut. Prevenir la violència de gènere suposa incidir en les desigualats i millorar aquest aspecte tan necessari a qualsevol racó del món».

I és que, el balanç del curs ha tingut una valoració molt positiva per part de totes les persones participants, les quals han adquirit el compromís d'organitzar almenys una activitat al seu país per promoure la igualtat de gènere entre la joventut en aquests mesos posteriors al curs. La visita a diferents institucions valencianes, com ara la Diputació i la Conselleria els han permés conéixer les polítiques d'Igualtat en les que està treballant-se a hores d'ara a la nostra Comunitat, algunes d'elles fins i tot, podran importar-se a cadascun dels països participants.

Com a fruit també s'ha elaborat un catàleg de bones pràctiques que es portaran a terme en cadascun dels països participants i la redacció d'una memòria que es traduirà a cada idioma i on es mostrarà el treball fet al llarg de tota la setmana.

Destacats