Picassent ratifica una inversió de 2,3 milions d'euros per al centre escolar Sant Ignasi de Loiola

Guardar

san-ignacio
san-ignacio

El ple del mes de juliol de l'Ajuntament de Picassent va aprovar, amb els vots a favor de PSPV, Compromís i Canviem Entre Tots i l'abstenció de PP i Ciudadanos, acceptar la delegació de competències en matèria d'infraestructures educatives per tal de poder iniciar les actuacions en el col·legi 'Sant Ignasi de Loiola', que suposarà una inversió de 2,3 milions d'euros i una reforma integral del centre.

La regidora d'Educació, Belén Bernat, va destacar la importància d'aquestes obres en una escola que no ha rebut cap inversió per part de la Conselleria des de fa més de vint anys i es va felicitar per l'oportunitat de poder escometre treballs en un centre que necessita una injecció econòmica significativa.

Pel que fa al debat, la regidora i portaveu del PP, Inma Guaita, va voler explicar l'abstenció del seu grup i es va manifestar a favor de fer les obres, però no mitjançant aquest conveni que planteja l'administració autonòmica. «No vegem clar el conveni signat amb la Conselleria i clar que volem les obres però no d'aquesta manera, perquè com Ajuntament no volem competències ni càrregues impròpies».

En resposta, Bernat li va recriminar la manca de suport a un projecte necessari i a més li va apuntar «no comprenc el sentit del seu vot, es tracta de millorar les instal·lacions d'un centre escolar i a més el PP està votant a favor d'aquest conveni en molts municipis, perquè permet agilitzar l'execució de les obres». Guaita va insistir en el fet que es tracta de competències de la Generalitat i va titllar el conveni «d'imposició», una denominació que va ser rebutjada per la regidora d'Urbanisme, Lola Albert, que també va prendre la paraula en el debat. En la seua intervenció, Albert va assegurar que «on vosté veu imposició, jo veig oportunitat» i va argumentar que «la Conselleria té un problema pel que fa a la capacitat de gestió per falta de personal que no pot reposar per culpa de les lleis de Montoro», per la qual cosa va qualificar aquest conveni «d'una oportunitat per tal de fer les obres ja i no esperar 7 o 8 anys, i clar que aprofitem el moment», va concloure Albert.

Per altre costat, el ple també va tractar la denominació del col·legi número 4 arran d'una moció del grup municipal Compromís. El seu regidor i portaveu, Artur Hernández, va proposar que el nou Centre d'Educació Especial i Infantil s'anomene 'Torre d'Espioca'. Durant el debat de la moció i en el seu ús de la paraula, Hernández, va defensar aquest nom i va acceptar la proposta de l'equip de govern de plantejar una enquesta a la ciutadania de Picassent per tal de triar el nom, sempre que 'Torre d'Espioca' fora un dels noms per poder triar. Per la seua banda, l'alcaldessa, Conxa Garcia, es va comprometre a dur a terme un sistema de participació ciutadana amb diversos noms, un dels quals serà 'Torre d'Espioca', proposta que va ser aprovada per unanimitat de tots els grups municipals.

Destacats