caixa popular

Picassent manté la seua aposta formativa per la prevenció de la violència de gènere

Picassent manté la seua aposta formativa per la prevenció de la violència de gènere
19/01/2018 -

Al voltant de 1.800 alumnes, des dels 3 anys i fins a 4t de l’ESO estan participant durant aquest curs en els tallers organitzats per la Regidoria d’Igualtat amb l’objectiu de promoure la igualtat i evitar situacions de violència de gènere.

En la nostra societat són massa les notícies que ens arriben per casos de violència de gènere. Per això, des de fa uns anys, la Regidoria d’Igualtat porta a terme sessions de formació a les escoles i també a l’institut per evitar situacions de violència de gènere. La participació en aquests tallers doten l’alumnat de ferramentes que els permeten identificar el sexisme vigent a la nostra societat, posar en dubte la reproducció dels models imperants basats en la divisió de rols i estereotips de gènere assignats a homes i dones mitjançant la cultura patriarcal que regeix la nostra societat. Una cultura que fomenta un model de relació basat en el binomi domini-submissió que genera relacions tòxiques i violentes que ja estan abordant-se i treballant-se amb l’alumnat dels tallers de l’ESO on es tracten de desmuntar els mites de l’amor romàntic, identificar relacions tòxiques i de violència per posar fi a aquestes, així com la construcció d’un nou model de masculinitat.

Al llarg del curs 2017-18, s’impartiran un total de 94 tallers i 60 sessions. Durant el mes d’octubre s’han impartit els tallers al CEIP Mare de Déu de Vallivana i pròximament, s’impartiran a l’IES l’Om, Col·legi Sant Cristòfor Màrtir, CEIP Sant Ignasi de Loiola i CEIP Príncep d’Espanya.

Com en cursos anteriors, i a petició d’alguns dels centres, s’han realitzat xarrades dirigides als pares i mares amb l’objectiu d’estendre a la resta la importància d’aquesta temàtica donat l’alt índex de relacions de violència masclista que es produeixen en relacions de parella cada vegada més joves.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 5 =

Paiporta
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris