Picassent forma part de la xarxa de Ciutats Amigues de la Infància

Picassent forma part de la xarxa de Ciutats Amigues de la Infància
08/11/2018 -

El Programa Ciutats Amigues de la Infància (CAI) impulsat per Unicef, el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i l’Institut Universitari de Necessitats i Drets de la Infància i l’Adolescència (IUNDIA), pretén impulsar i promoure l’aplicació de la Convenció sobre els Drets del Xiquet en l’àmbit local, promocionar la participació dels xiquets, xiquetes i adolescents en tots els temes que els afecten, i fomentar el treball en xarxa entre els diferents municipis que formen part d’aquesta iniciativa. L’objectiu és que es dissenyen i implementen polítiques públiques eficaces per a millorar el benestar dels xiquets, defensant els seus drets, fomentant la seua participació i fent de les ciutats entorns més habitables, especialment per als més joves.

Així, Picassent forma part dels 8 municipis de la província de València que han sigut reconeguts com a Ciutats Amigues de la Infància. Cal recordar que aquest segell és un reconeixement que es concedeix cada dos anys després d’un procés d’avaluació als municipis que es presenten en la convocatòria del programa. D’aquesta manera, s’analitza que les línies d’actuació de la política pública dissenyada en relació a la infància i l’adolescència, s’ajusten als requisits exigits.

L’alcaldessa, Conxa Garcia, ha volgut destacar el treball del Consell de la Infància i la col·laboració de tots els centres educatius per a aconseguir aquest reconeixement. “Este guardó és una satisfacció que ens impulsa a continuar treballant en polítiques dirigides al benestar dels més menuts i en la implicació dels infants i joves en el disseny del nostre poble”. Per altra banda, també ha volgut recordar que Picassent ja va ser reconegut per Unicef l’any 2016 amb el Premi de Bones Pràctiques pel programa municipal “Oci en Família”.
El segell de Reconeixement CAI i les distincions de Bones Pràctiques es lliuraran en un acte que tindrà lloc el pròxim dimarts, 27 de novembre a la ciutat d’Oviedo i a la qual assistirà la primera edil.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 3 =

jornadas gastronomicas el puig
semana santa de torrent 2019