Picassent celebra el VII Aplec de Danses Populars Escolars amb 350 xiquets i xiquetes

Picassent celebra el VII Aplec de Danses Populars Escolars amb 350 xiquets i xiquetes
05/10/2018 -

L’esplanada de l’Ermita de Picassent ha sigut hui l’escenari de la celebració del VII Aplec de Danses Populars Escolars de la localitat, que han reunit al voltant de 350 xiquets i xiquetes en una trobada amb periodicitat anual.

En concret, l’alumnat, que actualment cursa segon i tercer cicle de primària, ha fet gala del seu saber fer amb diverses danses populars acompanyades de la música més tradicional del tabal i la dolçaina del Grup Cultural Ball de Bastonots. Els participants, dels centres escolars del municipi, com ara Sant Ignasi, Vallivana, Príncep d’Espanya, Carolines i Sant Cristòfor, han delectat el públic present amb balls com ara Les Vetes, Troika, El vals del meu xiquet i La Dansa dels Pastorets del Corpus.

Aquesta posada en escena ha esdevingut una fita en què l’alumnat i el professorat mostren les seues capacitats artístiques mitjançant l’esforç i el treball realitzats. L’alcaldessa, Conxa Garcia, que ha estat acompanyada de la regidora d’Educació, Belén Bernat, els ha donat la benvinguda i ha gaudit dels balls dels xiquets i xiquetes. Garcia ha assegurat que “es tracta d’un aplec que ja s’ha consolidat amb la setena edició que s’ha celebrat i que acosta la cultura popular com una assignatura més en les escoles del municipi”.

Per a finalitzar l’espectacle, les més de 350 persones participants han acabat la jornada amb dos balls tots junts, La Magrana i la dansa més característica de Picassent, com ara El Ball de Bastonots, i la regidora ha fet entrega d’un socarrat, tauler típic valencià, a cadascuna de les escoles com a record i agraïment a la seua participació en l’aplec. “A més, enguany s’ha celebrat en l’entorn de la festivitat del 9 d’Octubre, en una tasca de recuperació de les nostres arrels i tradicions”, ha explicat Bernat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 9 =

sagunt a escena 2019
turismo salou