25n
25N
25N

Picassent torna a abaixar l’IBI per tercer any consecutiu 

Picassent torna a abaixar l’IBI per tercer any consecutiu 
02/11/2017 -

El ple municipal corresponent al mes d’octubre va servir per a aprovar una modificació de l’ordenança reguladora de l’impost sobre béns de naturalesa urbana( IBI). Esta modificació consisteix en una baixada del gravamen municipal( potestat de l’admnistració local) que passa del 0,73 al 0,71, la qual cosa suposa una baixada de l’IBI per tercer any consecutiu i un 8% des que l’equip de govern encapçalat per Conxa Garcia va emprendre aquesta mesura en l’any 2014. Aquesta baixada suposa una minva d’un rebut mitjà d’entre 9 i 11 euros , és a dir un 2,7% en un rebut mitjà d’aproximadament 240-250 euros i situa l’impost de l’IBI a Picassent en xifres de 2011, recordant que per les mesures adoptades pel govern central en l’any 2012 el gravamen municipal passà del 0,80 al o,88, és a dir, va haver-se d’augmentar els rebuts un 10%.

Aquesta proposta plantejada pel govern socialista de Picassent fou aprovada per unanimitat de totes les forces polítiques locals i reflecteix, segons les paraules del regidor d’Hisenda, Paco Quiles, “el compromís amb el nostre programa electoral d’actuar i abaixar aquest tipus impositiu fins a deixar-ho a nivells del 2011 sense minvar en els serveis de qualitat i benestar que donem diàriament a la ciutadania picassentina”, assegura Quiles, i xifra en 500.000 euros la quantitat econòmica que ha deixat d’ingressar l’Ajuntament per aquesta disminució impositiva, “que no ha impedit emprendre més projectes i mantenir i millorar tota l’oferta pública que oferim des de l’Ajuntament de Picassent”. També destaca Quiles “totes les famílies nombroses que s’han vist beneficiades d’importants bonificacions en aquest impost”.

Per altra banda, hi ha hagut propietaris que tingueren un procés de regularització cadastral durant l’any 2015, mesura realitzada pel Ministeri d’Hisenda i com a conseqüència varen tindre un increment del seu valor cadastral i un increment del rebut, “no sent imputable aquesta pujada a una decisió de l’Ajuntament de Picassent”, remarca l’edil d’Hisenda.

L’IBI, a més, es pot pagar des de fa nou anys, en sis mesos sense interessos i més de 2.500 persones han fet ús d’aquesta modalitat de pagament en el darrer exercici.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × cinc =