caixa popular

'És un toc d'atenció a Consum, però la resposta ha sigut massiva'

Imma Molina, precursora de la campanya de Change.org, assegura que l’objectiu és seguir consumint en valencià

www.change.org

'És un toc d'atenció a Consum, però la resposta ha sigut massiva'
14/02/2018 -

València Extra anunciava la decisió de la cooperativa valenciana Consum d’eliminar de l’etiquetatge dels seus productes propis el valencià. Una proposta, que fonts de l’empresa han assegurat que ha sigut testada amb els seus socis-clients per a millorar la llegibilitat dels productes, però que ha causat indignació entre els valencians en sentir-ho com un atac a la nostra llengua. I és que és, precisament, l’aposta que Consum ha fet pel valencià, el seu senyal d’identitat.

ConsumLes reaccions no s’han fet esperar des que aquesta empresa valenciana notificara aquesta decisió. Tant és així, que fins i tot, responsables de conselleria es van posar en contacte per a conéixer el succeït. No obstant això, les crítiques més dures les han rebut per part d’alguns consumidors que, a través dels seus comptes de Twitter, han mostrat la seua indignació.

En aquest sentit, des de la plataforma Change.org, també s’ha iniciat una campanya per a sol·licitar a Consum que mantinga el valencià en l’etiquetatge dels seus productes de marca blanca. Una campanya que, en molt poc temps, ha aconseguit el suport de més de 28.000 persones. València Extra ha parlat amb la precursora, Imma Molina, que ens ha explicat què li va portar a iniciar aquesta campanya de signatures.

‘Sóc consumidora del supermercat Consum per la seua política de respecte al valencià des de la seua creació en els anys 70. Quan van publicar la notícia del no ús del valencià en l’etiquetatge ens va sorprendre, i molt. Aleshores, vam decidir posar veu a una petició de moltes persones. Era un toc d’atenció a Consum, però la resposta ha sigut massiva, i agraïm totes les signatures. Volem seguir consumint en valencià i no ho tenim gens fàcil. Volem un etiquetatge en valencià‘.

Les reaccions a aquesta petició de signatures ha sigut immediata i, fins i tot, per part de membres de la política valenciana. Així, el senador de Compromís, Carles Mulet, també es va fer ressò d’aquesta campanya, a través del seu compte de Twitter. Així mateix, des de la Conselleria també han recordat que, en poc temps, s’engegarà un segell de qualitat lingüística, que beneficiarà fiscalment a les empreses que aposten pel valencià.

Per la seua banda, des de Consum han reiterat que aquesta decisió està en fase d’observació per la necessitat de millorar la llegibilitat de les denominacions, i han assegurat que tant en els fullets, les revistes, la megafonia o l’atenció al client segueix utilitzant el valencià, alguna cosa que, bé és cert, no realitzen altres supermercats valencians.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × tres =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris