25n
25N
25N

El Peset de València compta amb noves habitacions individuals en Maternitat per a "una major humanització"

El Peset de València compta amb noves habitacions individuals en Maternitat per a "una major humanització"
29/12/2018 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha incorporat habitacions individuals, banys accessibles i zones per a aïllaments hematològics, entre altres millores en la secció de Maternitat de l’Hospital Peset de València després d’una reforma en la qual s’han invertit 337.021 euros amb l’objectiu d'”aconseguir un major confort i humanització dels espais”.

Tal com ha assenyalat la consellera Ana Barceló durant la seua visita al centre aquest divendres, “els 337.021 euros que s’han invertit a realitzar aquesta reforma no solament serveixen perquè pacients i professionals facen seues les instal·lacions i les impregnen de valor humà, sinó que a més, dignifiquen, en aquest cas concret, estades en serveis especialment vulnerables com són Maternitat, Oncologia i Hematologia”.

La Sala de Maternitat de l’Hospital Universitari Doctor Peset ha passat així a comptar amb habitacions individuals amb sofà-llit per a acompanyant i moble canviador per a bebés. A més, s’ha realitzat una reforma integral de tots els banys amb l’eliminació de qualsevol barrera arquitectònica i un disseny que facilita la neteja i desinfecció.

Pel que respecta als paritoris, s’han habilitat quatre ‘paritoris dilatació’ amb bany en què s’ha intentat proporcionar un ambient “íntim i acollidor que fuja de la imatge quirúrgica tradicional”. En aquests espais, la dona pot estar amb la persona que ella trie com a acompanyant durant tot el procés de dilatació, part i puerperi immediat (el que fa possible el contacte pell amb pell, l’inici de la lactància materna si es desitja i l’establiment del vincle).

Les quatre sales de dilatació compten amb llits articulats que possibiliten diferents posicions durant la dilatació i el període expulsiu i que milloren l’evolució i la comoditat. A més, també es poden utilitzar pilotes i una cadira de parts.

“Amb aquestes millores es dóna resposta a la demanda cada vegada major per part de les embarassades d’una atenció i un tracte personalitzat i respectat en el part. Hem de treballar per a aconseguir que el naixement d’un fill o d’una filla siga una vivència positiva i l’ambient en què es produeix és molt important per a aconseguir-lo”, ha assenyalat Ana Barceló.

De fet, des de la reforma, l’Hospital Universitari Doctor Peset és un dels pocs de la Comunitat Valenciana en el qual el nombre de parts s’ha incrementat. Si en 2017 van ser 875 els naixements, fins al 30 de novembre de 2018 la xifra ja ascendia a 1.021.

ACOMPANYAMENT EN CESÀRIES

En la mateixa línia d’humanització, l’Hospital Universitari Doctor Peset va posar en marxa l’octubre de 2017 el seu “Protocol per a l’acompanyament i la instauració del contacte pell amb pell en el part per cesària”, una iniciativa mitjançant la qual és possible l’entrada en quiròfan de la parella o de l’acompanyant que l’embarassada trie en els parts per cesària.

Una de les novetats d’aquest protocol és que la mare i el seu bebé romanen en tot moment junts després del part, ja que tant les cures neonatals immediates com la cura postquirúrgic de la dona es realitzen en la zona de paritoris. Per a això, en aquestes zones s’ha habilitat un espai que es destina al puerperi immediat de les cesàries.

També hi ha una zona amb butaques de monitoratge i dues habitacions d’observació, una d’elles condicionada per a situacions en les quals hi haja una pèrdua gestacional i es necessite una atenció i acompanyament adequats al duel perinatal en un espai que afavorisca el respecte i la privacitat necessàries.

ONCOLOGIA I HEMATOLOGIA

La consellera ha visitat a més les sales d’Oncologia i d’Hematologia que també han sigut reformades íntegrament. En el cas d’Oncologia s’han habilitat habitacions totalment funcionals que poden utilitzar-se com a individuals en els casos necessaris. A més, s’ha decorat la sala amb imatges enviades per fotògrafs professionals, aficionats, pacients i familiars.

Tant en aquesta sala com en la d’Hematologia, s’han pintat els espais comuns i totes les habitacions, que compten amb banys nous totalment accessibles i amb protectors. Així mateix, s’han revisat i reformat els conductes d’aire condicionat i ventilació.

A la sala d’Hematologia s’han habilitat quatre habitacions d’aïllament per a pacients immunodeprimits (normalment afectats per algun tipus de càncer hematològic) amb un sistema de ventilació totalment independent dels conductes generals i amb les condicions idònies per a la seua situació.

Aquesta inversió s’inclou dins del Pla de Dignificació d’Infraestructures Sanitàries 2016-2019, una iniciativa posada en marxa per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de manera simultània en tots els departaments de salut per a millorar els espais assistencials i aconseguir una major humanització.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 10 =

torrent