El Peset decora Oncologia amb imatges de fotògrafs, aficionats i pacients que evoquen senciones "positives"

El Peset decora Oncologia amb imatges de fotògrafs, aficionats i pacients que evoquen senciones "positives"
04/10/2018 -

L’Hospital Universitari Doctor Peset de València ha decorat els seus espais d’Oncologia amb les 50 imatges seleccionades d’entre totes les participants en el concurs de fotografia que va convocar el Servei d’Oncologia Mèdica d’aquest centre sanitari públic valencià sota el lema ‘Un hospital transformat per la fotografia’.

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, aquesta iniciativa, que va nàixer de la mà de tres joves oncòlegs i una psicòloga de Carena Associació, ha permés que tant la sala d’hospitalització de pacients oncològics com l’Hospital de Dia o les consultes externes s’òmpliguen d’imatges i escenes que evoquen “sentiments i sensacions positives”.

Amb açò s’ha cercat crear espais “més càlids i humans, més acollidors, en els quals es cuiden aqueixos altres aspectes de la medicina que també són molt importants i que s’estan potenciant des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública amb la seua estratègia d’humanització”, segons la Generalitat.

“Tot el projecte, des del seu inici, ha sigut un intercanvi continu amb fotògrafs professionals, aficionats i, sobretot, amb pacients i familiars que ens han remés més de 470 fotografies des de llocs tan llunyans com el Japó. Estem encantats amb la resposta i amb el resultat, perquè la finalitat d’aquesta iniciativa no era una altra que transformar els nostres espais hospitalaris en una mica menys fred i despersonalitzat i esperem haver-ho aconseguit”, han assenyalat els organitzadors.

Coincidint amb la instal·lació permanent de l’exposició de fotografies, el Departament de Salut de València-Doctor Peset ha invertit 206.000 euros en la reforma de les sales d’hospitalització d’Oncologia i d’Hematologia, que han passat a comptar amb habitacions individuals per a pacients oncològics i amb noves habitacions d’aïllament en els casos de pacients onco-hematològics.

Aquesta inversió està inclosa dins del Pla de Dignificació d’Infraestructures Sanitàries 2016-2019, una iniciativa engegada per la Conselleria de Sanitat simultània en tots els departaments de salut per a millorar els espais assistencials i aconseguir una major humanització i confort en les estades.

En aquest cas concret, s’ha realitzat una reforma integral de tots els banys amb l’eliminació de qualsevol barrera arquitectònica i un disseny que facilita la seua neteja i desinfecció. També s’han col·locat protectors i s’han pintat les habitacions, així com s’han revisat i reformat els conductes d’aire condicionat i ventilació.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 2 =

sagunt a escena 2019
turismo salou