25n
25N
25N

Persones majors van exigir a l'Ajuntament l'inici dels cursos municipals

Persones majors van exigir a l'Ajuntament l'inici dels cursos municipals
10/03/2020 -

Les persones de tercera edat han exposat el seu malestar amb la gestió del bipartit, en una protesta convocada en la plaça de l’Ajuntament. Entre les seues principals queixes figuren el retard en la posada en marxa dels cursos municipals, els quals estaven planificats a principis de gener i que el govern municipal no té previst que comencen fins dins d’un mes, a la fi de març o principis d’abril.

Així ho va reconéixer l’executiu municipal en un comunicat, en el qual anunciaven l’adjudicació del contracte a l’empresa BCM Gestió de Serveis. “Els més de 24.600 socis dels Centres Municipals de Majors de la ciutat podran tindre a la seua disposició, a la fi de març o principis d’abril, l’oferta gratuïta de tallers i cursos impulsats per la Regidoria d’Acció Social. Eixa és la previsió amb la qual treballen en el departament municipal dirigit per l’edil Julia Llopis després que la Junta de govern haja aprovat l’adjudicació del contracte corresponent”, van esmentar des del govern.

El contracte en qüestió té una duració de dos anys, amb la possibilitat d’estendre el temps. La innovadora proposta municipal inclou 66 tallers formatius que es desenvoluparan en els Centres de Majors de la ciutat, amb un total de 1.250 places. El bipartit assenyala que la principal finalitat dels tallers és millorar la qualitat de vida dels usuaris. Les activitats es divideixen en quatre blocs, segons temàtiques: activitats físiques i promoció de la salut, estimulació cognitiva, àrea creativa i tallers sobre formació musical.

Les activitats físiques i promoció de la salut desenvoluparan classes de ioga i pilates. El ioga, especialment, és molt recomanat per al benefici físic dels adults majors, en l’augment de la seua flexibilitat i manteniment de la massa muscular. L’ús d’estoretes i bandes elàstiques prevenen lesions, així mateix, s’adapten al físic i resistència de la persona major, la qual cosa facilita la seua pràctica.

Mentre que l’estimulació cognitiva desenvoluparà activitats de risoteràpia i escriptura creativa. La risoteràpia contribuirà en el bon estat anímic de la tercera edat, potenciant la seua felicitat per continuar vivint, i l’escriptura creativa augmentarà les seues capacitats estètiques i artístiques.

En l’àrea creativa, es dictaran classes de pintura a l’oli, en tela i manualitats. Finalment, els tallers sobre formació musical es realitzaran amb la finalitat de reforçar l’atenció i concentració, incrementar la memòria i la creativitat, desenvolupar les habilitats motores i rítmiques i incrementar la seguretat dels adults majors.

No obstant això, malgrat les bones intencions d’aquests tallers, els majors es queixen del manteniment d’alguns centres de majors, ja que hi hauria una falta de personal i de material en les instal·lacions municipals. Per part seua, també lamenten la falta de participació real en les decisions que afecten les seues activitats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 9 =