25n
Orgull
Orgull

Personal interí i temporal públic exigeix fixesa i denúncia l'"abús de la temporalitat"

Personal interí i temporal públic exigeix fixesa i denúncia l'"abús de la temporalitat"
11/04/2021 -

Personal temporal i interí de les administracions públiques ha celebrat aquest diumenge a València una caravana de vehicles per a denunciar la situació laboral “discriminatòria” que pateixen “des de fa dècades” i exigir la fixesa dels empleats públics en “abús de temporalitat”.

En la caravana han participat més de 70 vehicles, segons xifres facilitades per l’organització, adornats amb globus negres i grocs en símbol de la primera manifestació contra l’abús de temporalitat celebrada a Madrid en 2020.

La protesta, que respon a la convocatòria en l’àmbit nacional del Moviment Independent #15F – Plataforma de Treballadors Públics Temporals en Frau de Llei i que s’ha celebrat en més de 30 ciutats espanyoles, ha instat els governs autonòmics i a les Administracions locals a “fer complir la Directiva Europea 1999/70/CE que protegeix el personal interí davant els abusos reiterats de contractació temporal”.

L’integrant de la plataforma Interins per la Fixesa de l’Ajuntament de València Salva Font ha exigit, en declaracions a Europa Press, que es “garantisca l’estabilitat en l’ús del personal en abús de temporalitat”, és a dir, d’aquells treballadors “amb un contracte temporal de més de tres anys”.

“Demanem que s’apliquen les sentències del Tribunal de Justícia de la Unió Europea i la Comissió Europea d’Ocupació que ens han donat la raó”, ha manifestat, al mateix temps que ha reivindicat que “si som europeus perquè ens donen els fons, també ho som per a complir amb el que Europa ens exigeix”.

Font ha assegurat que el compliment de la normativa és “qüestió de voluntat política” i ha posat l’exemple de nou treballadors de l’Ajuntament de València que “fa un any es van quedar com a laborals fixos”. Per contra, ha lamentat que a uns altres “no ens apliquen la mateixa legislació europea”.

Per tot això, el moviment ha reclamat una inspecció “independent” en “totes les Administracions” per a “determinar la totalitat de treballadors en abús de temporalitat, i que s’excloguen les places que aquests ocupen de qualsevol procés selectiu”.

“ÉS COMPLICAT APORTAR DADES”

Encara que ha admés que és “complicat” aportar dades “exactes” sobre el nombre d’empleats en “abús de temporalitat” en les Administracions valencianes, Font ha assegurat que a l’Ajuntament de València “hi ha un total de 1.450 interins, segons xifres del mateix consistori”.

“Aproximadament, 1.200 empleats estan en abús de temporalitat”, ha denunciat. “Hi ha gent que està quinze anys i fins i tot companys que es jubilen l’any que ve i són interins”, ha postil·lat.

El col·lectiu calcula que en l’administració autonòmica, per part seua, la xifra s’elevaria a un 30 per cent i en la local hi ha “molta variabilitat” segons ajuntaments, però estaria entre un 15 i un 20% de mitjana. “Si en la Comunitat Valenciana la plantilla de l’Administració autonòmica ascendeix a uns 160.000, prop de 50.000 treballadors es troben en aquesta situació”, detallen.

VAGA

Sobre una possible convocatòria de vaga, la Plataforma de Treballadors Públics Temporals en Frau de Llei ha reconegut que aquesta circumstància està “cada dia més a prop” i ha assenyalat que en autonomies com Navarra, Galícia i Canàries ja han iniciat aquesta mesura de protesta. En aquest sentit, ha avançat que el col·lectiu planteja convocar una vaga per al mes de maig en tota Espanya.

A més, ha apuntat que una funcionària de carrera d’Alacant porta ja sis dies en vaga de fam “en entendre la situació abuse que exerceix l’administració en l’àmbit autonòmic, local i estatal amb les contractacions del personal temporal i per a secundar i reivindicar una solució digna per a aquest col·lectiu”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × cinc =