25n
25N
25N

Personal del Campus de Gandia col·labora amb Makers per a imprimir en 3D material de protecció enfront del coronavirus

Professorat i personal tècnic del Campus utilitza les seues pròpies impressores 3D per a fabricar mascaretes de protecció

Personal del Campus de Gandia col·labora amb Makers per a imprimir en 3D material de protecció enfront del coronavirus
31/03/2020 -

Makers del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València produeixen mascaretes de protecció amb impressores 3D per a la seua distribució entre professionals que les necessiten; l’acció es realitza de manera coordinada amb uns altres Makers de Gandia, València i de tota Espanya.

Toni Bou, Javier Zaragozá i Beatriz Tirado, tècnics del Campus de Gandia i Josep Vicent Llinares, Jesús Tomás i Enric Colomar, professors del Campus, volen contrarestar la falta de material de protecció. ‘Teníem ganes de contribuir i des del moviment Makers a Gandia ens organitzem, dins de les nostres possibilitats, per a fer arribar el material a personal sanitari i altres professionals’, apunta Javier Zaragozá.

Beatriz Tirado i Jesús Tomás agraeixen la seua col·laboració a l’empresa Projectes Gràfics de Beniarjó, que els proporciona l’acetat i les gomes a les mastegares. ‘Sense ells no seria possible fabricar-les’, puntualitza Beatriz. ‘L’Ajuntament de Beniarjó ha repartit les nostres mascaretes als seus policies, escombrariaires i centre mèdic. A la Policia Local de Gandia també han anat diverses unitats i esperem anar repartint a altres pobles de la zona, ja que ha hi ha altres companys que les proporcionaven a l’Hospital de Gandia’, explica Beatriz.

El temps de producció és variable. El tècnic Toni Bou tarda entre 1 i 2 hores a imprimir cada màscara; Javier Zaragozá imprimeix fins a deu pantalles al dia: ‘Amb una bobina puc fer un màxim de 60 pantalles’, puntualitza el tècnic del campus. Una vegada impresos els suports, s’assemblen amb els elàstics per al seu ús i es distribueixen a través dels diferents contactes establits pels Makers.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 19 =