Un jutjat autoritza sis dies de permís al exconseller Blasco, a la presó per malversar ajudes al Tercer Món

Guardar

blasco_prision
blasco_prision

El jutjat de Vigilància Penitenciària número 1 de València ha autoritzat sis dies de permís a l'exconseller de Solidaritat i Ciutadania 'popular' Rafael Blasco, condemnat a sis anys i mig de presó per malversar ajudes al Tercer Món.

El magistrat pren aquesta decisió després de rebre l'informe favorable a la concessió del permís per part de la Junta de Tractament, elaborat el 7 de juny i traslladat al jutjat el 28 del mateix mes, segons consta en un acte facilitat pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). Posteriorment, es va acordar remetre aquesta proposta al Ministeri Fiscal, que va informar que no s'oposava al fet que l'exconseller abandone la presó de Picassent per aquests sis dies.

Després d'aquest procediment, ha sigut el jutge de Vigilància Penitenciària l'encarregat d'autoritzar aquest permís ordinari. Segons figura en la resolució, "a la vista de la documentació aportada per la Junta de Tractament, de la qual es desprén que es va informar favorablement aquest permís, per la qual cosa tenint en compte les restants dades facilitades i que el permís pot redundar en benefici de l'intern i en la consecució de la rehabilitació d'aquest, procedeix la seua aprovació".

Blasco disposa de sis dies de permís, dels quals podrà disposar de dos en dos o de tres en tres i en diferents dates, segons el criteri del centre penitenciari.

Aquesta no és la primera vegada que l'exconseller de Solidaritat i Ciutadania gaudeix d'un permís. A la fi del passat any ja li van ser concedits dos que van ser revocats posteriorment, en el mes de gener, per la secció primera de l'Audiència Provincial de València, per la qual cosa aquesta decisió no va tenir efectes en aquell cas.

El Jutjat de Vigilància Penitenciària número 1 va atorgar a Blasco dos permisos de tres dies en aquell moment en considerar que no existia un risc rellevant de trencament ni de comissió d'un nou delicte i perquè entenia que l'eixida no repercutia negativament en el seu programa de tractament.

El jutge també va valorar per a concedir-li els permisos el bon comportament del reclús, els elements de suport soci-familiar anara de la presó --la seua dona és Consuelo Ciscar, exdirectora de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM)-- i la seua edat, de més de 70 anys.

En aquella ocasió, la Fiscalia va presentar un recurs, que fet i fet va ser estimat per l'Audiència, que va procedir a revocar l'acte del jutge en apreciar dades que no aconsellaven llavors el gaudi del permís i va al·ludir al temps de condemna que encara li restava per complir a l'exconseller, a la gravetat dels fets pels quals està a la presó i a l'existència d'altres imputacions pendents de decisió judicial.

BLASCO I LES SEUES CAUSES

Blasco va ser condemnat a sis anys i mig per delictes de malversació, prevaricació i falsedat documental en la primera peça del conegut com case Cooperació. L'exconseller té encara altres causes judicials pendents. Es tracta de les peces 2 i 3 d'aquest cas sobre les quals ja ha conclòs la instrucció i s'ha dictat un acte de procediment abreujat. Al costat de l'exconseller hi ha altres 20 persones investigades en aquests procediments relatius a presumptes irregularitats en la concessió de subvencions a ONG i a la construcció d'un hospital a Haití.

Així mateix, està investigat per presumptes irregularitats en la contractació per part de l'extinta Conselleria d'Immigració --posteriorment Conselleria de Solidaritat-- de serveis informàtics en els quals va intervenir Tauroni per valor de més d'un milió d'euros.

Destacats