25n
25N
25N

El període mitjà de pagament a proveïdors de l'Ajuntament se situa en 26,01 dies en el primer semestre de 2020

El període mitjà de pagament a proveïdors de l'Ajuntament se situa en 26,01 dies en el primer semestre de 2020
05/07/2020 -

L’Ajuntament de València ha situat el Període Mitjà de pagament (PMP) a proveïdors corresponent al primer semestre de 2020 en 26,01 dies en PMP consolidat i en 25,68 dies en el propi de l’Ajuntament.

Així ho ha anunciat el regidor delegat d’Hisenda, Ramón Vilar, que ha destacat que aquestes xifres demostren que han “pogut mantenir durant tot el primer semestre una mitjana del període de pagament inferior als 30 dies que exigeix la llei”.

Vilar ha manifestat la seua “satisfacció” perquè “no hi han hagut conseqüències negatives” en el pagament a proveïdors, nòmines de personal funcionari i organismes autònoms “malgrat els efectes de la pandèmia de la COVID-19 i la seua repercussió laboral a l’Ajuntament”.

“L’evolució en les xifres, que s’ha reduït fins als 17 dies el mes de juny, demostra que no hem tingut tensions de caixa ni estrés de tresoreria, i que la nostra programació de pagaments segueix amb total normalitat, amb el que evitem acudir a cap mètode extraordinari com a pòlisses”, ha precisat el consistori en un comunicat.

L’edil ha destacat que l’Ajuntament té una tresoreria que “gaudeix de perfecte estat de salut” i ha manifestat el seu desig que “des del Consistori es puga mantenir aquesta evolució positiva, reduint el període mitjà de pagament en els pròxims mesos i fins a final de 2020”.

Quant als pagaments realitzats des de l’Ajuntament per aquests conceptes durant els primers 6 mesos de l’any, Vilar ha apuntat que l’administració municipal “continua injectant liquiditat a l’economia de la ciutat, ja que la suma total ascendeix a 423 milions d’euros en aquest període”. En total, el regidor ha destacat que des del 14 de març, moment en el qual es va decretar l’estat d’alarma, i fins al 30 de juny, “s’han pagat un total de 253 milions”.

“Del total del semestre ressalten els 112 milions d’euros de nòmines i cotitzacions a la Seguretat Social, o els 164 milions als contractistes, i també els 40,6 milions transferits a l’EMT i altres quantitats destinades a la resta d’organismes autònoms i empreses, a més de fer front a les despeses per càrrega financera, que superen els 27 milions”, ha remarcat Vilar.

“L’Ajuntament de València continua complint amb els proveïdors i injectant liquiditat a l’economia local per mitjà del suport a les empreses, els autònoms i la creació d’ocupació”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 7 =

torrent