caixa popular

Cinc pèrgoles fotovoltàiques al Jardí de Morvedre

Cinc pèrgoles fotovoltàiques al Jardí de Morvedre
17/08/2017 -

La regidoria de Govern Interior de l’Ajuntament de València, dirigida per Sergi Campillo invertirà 110.000 euros en la instal·lació de cinc pèrgoles fotovoltaiques en el Jardí de Morvedre, situat entre els carrers Sagunt, Bilbao, Filòleg Sanelo i Platero Suarez.

Les pèrgoles tenen un objectiu doble, d’un costat donaran ombra a les dues zones de grades situades en el jardí i que actualment estan descobertes, de forma que es farà més servible i útil aquesta part del jardí.

D’altra banda, al dur plaques fotovoltaiques en la part superior proveiran de subministrament elèctric al jardí de Morvedre en la seua totalitat. És a dir, les plaques solars donaran energia per a l’enllumenat del jardí, al reg i per a dos carregadors de bicicletes elèctriques que s’instal·laran en les dues zones d’aparcament per a bicicletes que hi ha dins del jardí.

“Gràcies a les pèrgoles, el jardí tindrà ombra a la zona central, on hi ha una àgora que utilitzen els veïns. A més, es tracta d’un jardí completament adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, és un jardí molt important per a la nostra ciutat, i ara el millorem amb aquest projecte que prové dels pressupostos participatius, una iniciativa que dóna la veu a la ciutadania i que hem posat en marxa des del Govern de la Nau”, ha dit Campillo.

Es tracta d’un projecte de pressupostos participatius del 2016, concretament l’últim que quedava per gestionar per part de la regidoria de Govern Interior. Campillo ha explicat que abans de fer el disseny definitiu del projecte es va reunir amb la persona que el va proposar perquè el veiera i poguera fer aportacions i suggeriments.

Les dimensions de les cinc pèrgoles van des de la més xicoteta de 33,24 metres quadrats a la més gran de 75,24 metres quadrats. Pel que fa als panells solars estaran formats per 24 mòduls fotovoltaics. La potència instal·lada total del camp de panells fotovoltaic és de 6kW.

La producció anual total esperada és de 5.876,50 kWh a l’any, suficient per a abastir les necessitats del jardí. L’Ajuntament estima que açò suposarà un estalvi en emissions de CO2 de 2.644.42 kg de CO2. “L’Ajuntament continua així amb la seua lluita contra el canvi climàtic i avança en la implantació d’energia neta”, ha dit Campillo.

L’equip permetrà conéixer, en temps real, la producció fotovoltaica, l’estalvi energètic i els consums de la instal·lació, així com emmagatzemar dades històriques per fer anàlisis periòdiques. La visualització d’aquestes dades es podrà realitzar mitjançant una pantalla des de l’exterior de la sala tècnica, perquè els ciutadans puguen veure les dades proporcionades.

La instal·lació comptarà amb un gestor energètic destinat a monitorar instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum instantani, disposarà d’un registrador de dades (datalogger) i servidor web amb un programari incorporat potent, senzill i d’entorn obert.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − quatre =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris