25n
25N
25N

La Plaça de l'Ajuntament, escenari per a visibilitzar la desigualtat laboral de les dones

La Plaça de l'Ajuntament, escenari per a visibilitzar la desigualtat laboral de les dones
30/01/2019 -

La plaça de l’Ajuntament ha acollit aquest matí una performance, durant la qual 16 dones vestides de blanc, de diferents sectors professionals, s’han paralitzat de manera simbòlica per reivindicar la igualtat en el treball. L’actuació forma part de #TreballemIguals, la nova plataforma impulsada des de l’agència municipal d’ocupació València Activa per promoure l’ocupació femenina. «Les dones continuem patint més l’atur i la precarietat laboral. Per aquesta raó, continua sent imprescindible reivindicar amb accions com aquesta que la dona tinga les mateixes oportunitats per accedir, millorar o promocionar en el treball», ha manifestat la regidora d’Ocupació, Sandra Gómez.

‘Parem per la igualtat. Una acció per reivindicar la igualtat de la dona en el treball‘ és el lema de l’actuació que ha tingut lloc aquest matí a la plaça de l’Ajuntament, en el marc de la campanya #TreballemIguals, amb la qual es pretén «combatre l’exclusió social, acabar amb el sòl apegalós que pateixen especialment les dones amb baixa qualificació, frenar la bretxa digital en l’àmbit tecnològic i trencar el sostre de cristall per permetre d’eixa manera que les dones accedisquen a càrrecs intermedis o superiors», en paraules de l’edil.

En la performance, un total de 16 dones vestides de blanc han representat diferents tipus de treballs: una executiva, una empleada de la llar, una programadora, una arquitecta, una futbolista, una xef o una periodista, entre d’altres. Segons Sandra Gómez, «l’objectiu ha sigut reunir en un mateix espai diferents perfils professionals per transmetre que la barrera de gènere s’ha de trencar a l’hora d’accedir a determinats llocs».

treballem-iguals

#TreballemIguals

La titular d’Ocupació ha recordat que #TreballemIguals és «una agència de desenvolupament local en femení, perdurable i estable, que beneficiarà més de 1.600 dones a la nostra ciutat i a la qual hem destinat un pressupost de 369.423 euros». Entre les seues accions destaca una llançadora d’ocupació dirigida a víctimes de violència de gènere, que reforçarà les seues habilitats laborals, així com un programa per a la promoció des de càrrecs intermedis a llocs directius.

Dins de l’àmbit de la formació, s’oferiran certificats de professionalitat a mesura, cursos gratuïts d’idiomes i competències digitals i el programa ‘Tecnodones’, que inclou cursos de programació, emprenedoria tecnològica i assistència personalitzada amb un mentor o mentora.

«Per primera vegada, atenem dones no només desocupades, sinó també dones que busquen millorar d’ocupació, dones que treballen i volen promocionar», ha explicat Gómez. «També posem l’accent en dones emprenedores a les qui oferim servicis personalitzats».

Una altra de les novetats de #TreballemIguals és la creació d’una ‘Unitat d’Igualtat en l’Ocupació’, que es dedicarà a informar i assessorar sobre igualtat laboral, fomentarà la implantació de plans d’igualtat en les empreses i realitzarà tallers de sensibilització en empreses i entre treballadors, treballadores i persones desocupades.

performance-igualdad-laboral

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + dos =