25n
25N
25N

El perfil de Vox per a la Comunitat: militar, franquista i ex-popular

El candidat ultradretà per Alacant va signar el manifest en suport a Franco

Ministerio de Defensa / EP

El perfil de Vox per a la Comunitat: militar, franquista i ex-popular
21/03/2019 -

Setmanes després que la resta de partits i sense realitzar cap mena de primàries, Vox ja ha anunciat els seus candidats a les Eleccions Generals del 28 d’abril per Castelló, València i Alacant. Un militar que va enaltir al dictador Francisco Franco; un exmembre del PP que va ser diputat conservador 33 anys; un altre militar que, en 2005, va usar un avió militar per a portar cambrers a un esdeveniment religiós-militar.

Alberto Asarta, general retirat, serà el candidat per Castelló al Congrés dels Diputats. El candidat valencià, nascut a Saragossa, va signar el manifest en suport al dictador feixista Francisco Franco. Un escrit que alts càrrecs de l’exèrcit van impulsar l’agost de 2018 després d’anunciar l’exhumació del dictador de la Vall dels Caiguts. En ell es denunciava una suposada “campanya infame de l’esquerra política” amb una “perversa” intenció de desprestigiar a Franco.

L’exmilitar va nàixer a Saragossa en 1951. Va ingressar com a cadet en 1971 i en 1975, encara en Franquisme, va iniciar el seu ascens en la carrera militar com a Tinent. Va participar en la Guerra de l’Iraq i al Líban. Segons el manifest que va signar, es busca “vilipendiar” la figura del dictador i “esborrar mig segle d’història” per, segons diu, una “obstinació de revenja” del Govern. El manifest situa al govern com a perdedors i a ells, que defensen al dictador, com a hereus de la victòria franquista de 1939.

Ignacio Gil Lázaro és el nou fitxatge de la formació ultradretana per València. La seua experiència ininterrompuda com a diputat del PP -en el Congrés i el Senat- abasta 33 anys. El seu principal suport per a continuar en els llocs d’eixida al Congrés per València any rere any va ser Rita Barberá. No obstant això, després de perdre aquesta l’alcaldia assetjada pel Cas Taula i arribar Isabel Bonig a la direcció, va deixar a aquest fora dels ‘llocs segurs’ de la llista.

Espanyols de bé

Gil Lázaro, després de perdre els suports per a obtenir sou com a diputat del PP, va abandonar el partit. Segons el polític, la seua eixida es va deure a discrepàncies ideològiques, com les declaracions de l’ex-Ministre de Defensa Rafel Catalá sobre la sentència de ‘la manada’ o el pacte amb el PNB per a pujar les pensions.

El candidat de Vox per Alacant és un altre exmilitar, Manuel Mestre Barea, tinent general de l’Exèrcit de l’Aire. Es va graduar com a Tinent de l’Exèrcit de l’Aire en 1975, encara amb l’estructura militar franquista, igual que Asarta. El candidat, que ha participat en guerres d’Afganistan, Kuwait o el conflicte de Bòsnia i Hercegovina, va cobrar protagonisme el 2005. Va autoritzar, el 10 de desembre d’aquest any, l’ús d’un avió militar Hèrcules C-130 per a traslladar 23 cambrers de Madrid a Saragossa. Aquests havien de treballar en un acte religiós-militar. Encara que José Bono, Ministre de Defensa llavors, va anunciar el seu arrest, aquest mai es va portar endavant.

D’acord al seu gust pel militar, el líder del partit ultradretà Santiago Abascal, va proposar un “canvi radical urgent en la llei” que permeta als ciutadans tindre una arma en el domicili. “Vox és el partit del sentit comú i per descomptat donem suport al dret a l’autodefensa dels espanyols de bé“, va detallar Abascal en una entrevista a armas.es. Segons ell, les lleis espanyoles “tracten als delinqüents com a víctimes” i a les “víctimes com a delinqüents”. Defensa una llei d’autodefensa a l’estil de l’estatunidenca, malgrat que les dades demostren que amb l’augment de les armes augmenten els suïcidis, assassinats i morts accidentals.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − tres =

museo etnologia
ficcions 2019-2020
ficcions 2019-2020