25n
25N
25N

Garijo presenta al Consell de Participació Ciutadana el pla de treball per a la legislatura

La consellera subratlla que «volem crear totes les eines perquè la ciutadania siga veritablement un element actiu i partícip d’aquest govern»

Garijo presenta al Consell de Participació Ciutadana el pla de treball per a la legislatura
12/11/2019 -

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha presentat al Consell de Participació Ciutadana el nou equip que encapçala l’àrea de Participació de la conselleria, format pel Secretari Autonòmic de Participació i Transparència, Ignacio Blanco, i la Directora General de Participació Ciutadana, María Jesús Pérez Galant.

En aquesta primera reunió del Consell celebrada durant aquesta legislatura, el nou equip ha aprofitat per a donar a conéixer un extens pla de treball que anirà desenvolupant-se durant els pròxims quatre anys.

Al document es contempla l’impuls a les polítiques de participació, entre les quals figuren actuacions de rellevància, la primera d’elles serà l’edició de la Guia de la Participació Ciutadana, en fase d’elaboració en aquests moments. Aquesta guia compta amb la col·laboració de totes les conselleries, i complirà un dels objectius marcats a l’últim seminari del govern del Botànic.

Pressupostos participatius

A més, aquest pla de treball també preveu altres iniciatives com són la regulació mitjançant decrets dels òrgans de participació en la Generalitat, l’impuls d’una nova Llei de Participació Ciutadana, i el treball conjunt amb les universitats públiques i en xarxa amb les entitats locals.

Un dels objectius més ambiciosos del pla serà la consecució d’uns pressupostos autonòmics participatius abans que concloga aquesta legislatura. La consellera Pérez Garijo ha assenyalat: «Volem crear totes les eines perquè la ciutadania siga veritablement un element actiu i partícip d’aquest govern».

«Hem de fer extensiva la cultura de la participació, la qual ha de filtrar-se en totes les polítiques de la Generalitat i en totes les administracions. I per això cal la col·laboració de tot el teixit associatiu, present a més en aquest Consell de Participació Ciutadana», ha destacat la consellera.

46 representants

El Consell de Participació Ciutadana és el màxim òrgan de participació de la Comunitat Valenciana. Està presidit per la consellera i constituït per representants de totes les conselleries del govern autonòmic, les universitats públiques, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i les Diputacions.

A més, també estan inclosos representants del Consell Econòmic i Social, el Consell Valencià de Cultura, el Consell Valencià de Cooperació al Desenvolupament, el Consell Escolar de la Comunitat Valenciana, el Consell de la Joventut, el Consell dels Centres Valencians en l’Exterior, el Consell de Consumidors i Usuaris de la Comunitat Valenciana, el Consell Valencià de la Dona, el Consell Assessor i de Participació del Medi Ambient, el Consell Valencià de Persones Majors, el Consell de Salut de la Comunitat Valenciana, la Plataforma del Tercer Sector de la Comunitat Valenciana.

Per últim, com a membres per a un mandat de tres anys, figuren representants d’entitats ciutadanes com Cavecova, la Federació d’Entitats Culturals Andaluses de la Comunitat Valenciana, la Plataforma del Voluntariat de la Comunitat Valenciana, la Creu Roja de la Comunitat Valenciana, les Dones Progressistes de la Comunitat Valenciana, el Col·lectiu Lambda, Acció Cultural del País Valencià, la Plataforma d’Iniciatives Ciutadanes d’Alacant, Cocemfe Comunitat Valenciana, la Federació d’Associacions de Familiars d’Alzheimer de la Comunitat Valenciana, la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR), Càritas Comunitat Valenciana i la Federació d’Associacions de Famílies Nombroses de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 1 =