25n
25N
25N

Pérez Garijo destaca el "respecte" a la diferència en el Botànic II: "Si fas bons equips, es multiplica el treball"

Aposta per seguir la labor “increïble” en transparència, aprofundir en participació i arribar al 0,4% del pressupost per a cooperació

Pérez Garijo destaca el "respecte" a la diferència en el Botànic II: "Si fas bons equips, es multiplica el treball"
21/07/2019 -

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha destacat el “respecte” i el “reconeixement a la diferència” que hi ha en el Botànic II, el govern valencià format després de les eleccions del 28A per PSPV, Compromís i Unides Podem, i la labor conjunta que desenvolupen. Ha assegurat que això porta a “fer equip” i a multiplicar el treball” en favor de la ciutadania.

“Veig que hi ha molt de respecte. És molt important fer equip”, ha assenyalat en una entrevista a Europa Press la responsable autonòmica, que ha afirmat que “si fas bons equips es multiplica el treball per a millorar les condicions de vida de la ciutadania”. “Quan hi ha un reconeixement de la diferència, es respecta i s’aprén a treballar amb això, tots ens enriquim, la societat també” perquè “quan es treballa junts no sumes el treball, el multipliques”, ha ressaltat.

Pérez Garijo, també diputada autonòmica i coordinadora general d’Esquerra Unida (EUPV), s’estrena com a consellera -la primera d’aquesta formació política– en aquesta legislatura i va entrar a formar part de la Generalitat a partir de la coalició entre la seua formació i Podem i el pacte aconseguit després dels comicis per a reeditar el Botànic.

La responsable autonòmica ha assegurat que en el Consell es troba “còmoda” i ha valorat la possibilitat d’unir-se a aqueix executiu. “Espere estar a l’altura perquè és una responsabilitat molt gran entrar en el govern valencià. És un repte”, ha asseverat.

Durant el passat mandat, la consellera va formar part del govern que en la Diputació de València van conformar PSPV, Compromís, València en Comú i Esquerra Unida i al llarg de l’anterior va ser membre d’aquesta corporació provincial com a diputada d’EUPV en l’oposició.

La nova titular de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha indicat que les diferents experiències i responsabilitats polítiques que ha tingut han sigut “un aprenentatge” i ha estimat “una sort i un privilegi haver pogut governar” per a portar avant les polítiques que defensen ella i EUPV . En aquest sentit, ha considerat positiu el pacte aconseguit amb Podem per a concórrer a les eleccions autonòmiques i el posterior acord per a entrar en el Consell.

“SUMAR AMB ALTRES FORCES”

“En l’ADN d’EU sempre ha estat sumar amb altres forces polítiques. En el nostre ADN està sumar per a construir el que anomenem el bloc històric. Així, des que vaig eixir coordinadora general vaig dir que volíem sumar amb altres força i en aqueixa línia contínua EU per a poder portar avant polítiques de transformació”, ha exposat.

Rosa Pérez Garijo ha manifestat la seua voluntat de “fer a tota l’organització” que dirigeix “partícip del moment polític” que viu i que “formen part” d’ell fent propostes i col·laborant.

Així mateix, respecte al seu partit, ha apuntat la “importància dels col·lectius locals”. Els ha expressat el seu “suport” després que “els resultats municipals no anaren tot el positiu que ens haguera agradat” i ha dit que “en aquest moment són una prioritat des del punt de vista organitzatiu”.

Pel que respecta a les seues noves competències en l’àmbit autonòmic, en matèria de transparència ha mostrat la seua intenció de continuar el “treball increïble” fet per un departament “de nova creació fa quatre anys” i és portar a la màxima puntuació en les avaluacions internacionals en aquesta matèria.

“Quan es fan avaluacions internacionals sobre com està funcionat la transparència, aquesta conselleria té 94 sobre 100 ítems. Ha fet una bona tasca i en aqueixa línia continuarem, intentat que quan acabe la legislatura siguen 100 de 100”, ha afirmat Pérez Garijo, al mateix temps que ha destacat que la Generalitat ha passat “de l’opacitat del PP durant 20 anys a ser en quatre, referent de transparència”.

“MOLT DE TREBALL PER FER”

No obstant això, quant a participació ha considerat que “queda molt treball per fer” i ha apostat per aprofundir en aquest camp. “Crec que ara és el moment de la participació”, ha dit la consellera. Així, ha ressaltat que el que es pretén és “transmetre el Botànic a la ciutadania i que aquesta aportació al Botànic”, i ha assegurat que es treballarà per a establir els mecanismes necessaris.

“És necessari fer un treball molt important en aqueixa línia. Fomentar que la societat civil participe, estiga organitzada, servisca de control polític i aportació. Fer una democràcia molt més àmplia. En aqueixa línia treballarem”, ha declarat.

Respecte a cooperació, Pérez Garijo ha insistit en la idea d’arribar a destinar “un 0,4 per cent del pressupost” de la Generalitat a aquest camp en la nova legislatura. “És un acord de mínims. Ho van signar tots els partits amb representació en Les Corts -abans de les passades eleccions–, no solament els del Botànic”, ha dit, a més d’afirmar que se seguiran les línies marcades en aqueix pacte.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 15 =