25n
25N
25N

El Perelló, el cor de la tomaca

El Perelló, el cor de la tomaca
04/06/2018 -

El Perelló s’ha convertit en el punt de trobada de comerciants, artesans i amants de la bona gastronomia durant el cap de setmana de l’1, 2 i 3 de juny, gràcies a la Fira de la tomaca del Perelló, que amb la seua setena edició ha consolidat El Perelló com un vertader referent gastronòmic en tota la regió.

Ja van set anys que El Perelló celebra la temporada de la seua prestigiosa tomaca, “la millor tomaca del món” amb un certamen gastronòmic que reuneix a expositors no solament de la Comunitat Valenciana sinó també de tota Espanya: els millors olivers, pastissers, carnissers, a més d’expositors de la talla D’“Ojos del Guadiana”, amb els millors formatges de Castella-la Manxa, o Altúria-Vegadénia, premiat pels seus vins i misteles són només alguns dels expositors dels quals ha pogut presumir la setena edició de la Fira Gastronòmica de la Tomaca del Perelló, acompanyats també pels tallers de cuina de l’Escola d’Hostaleria de la Fundació Cruzcampo i xarrades sobre les propietats nutritives de la tomaca de la mà de la Facultat de Ciències Gastronòmiques de la Universitat de València.

Enguany la Fira de la tomaca del Perelló s’ha tornat a superar, batent de nou en aquesta edició tots els rècords de participació. Malgrat les males condicions meteorològiques que han assotat València al llarg del cap de setmana, desenes de milers de persones han gaudit de la gran oferta gastronòmica i comercial que ofereix El Perelló en el major i més nodrit certamen gastronòmic celebrat fins avui, amb més de 110 expositors que durant el cap de setmana han realitzat una infinitat de tastos i demostracions de la seua àmplia varietat de productes, des de cerveses artesanes fins a exquisits pastissos, passant per les més saboroses tapes, embotits de Guijuelo, vins i molts més.

UNIPRO OFEREIX LES DIFERENTS VARIETATS DE TOMACA DEL PERELLÓ

El focus de major afluència de visitants en la VII Fira de la tomaca ha sigut la Cooperativa Unió Protectora Unipro del Perelló, que ha arrasat gràcies a les seues diferents varietats de tomaca del Perelló, entre elles la tomaca rosa i la tomaca bombó, coneguda també com el “caviar roig del Perelló”. La Cooperativa perellonera ha oferit al llarg de tota la Fira degustacions de les diverses varietats de tomaques del Perelló, com la tomaca valenciana, tomaca bombó, tomaca rosa i tomaca raf, conreades mitjançant tècniques de producció tradicionals en els arenals del Perelló, regats i protegits pel Parc Natural de l’Albufera. A més de les diferents classes d’aquesta especial tomaca, una tomaca de qualitat, molt carnosa, amb poques llavors i amb un intens sabor, molt dolç i amb poca acidesa, la Cooperativa també ha oferit una gran varietat de productes de l’horta de El Perelló, entre els quals destaquen creïlles, cogombres, albergínies, pebrots i cebes, les vendes de les quals han augmentat també en aquesta edició.

AMB DANSAES DE LA COLLA “EL PORTET” DEL PERELLÓ

Aquesta setena edició ha comptat també amb dansaes en una actuació conjunta de la Colla “El Portet” del Perelló, Tabalaina i l’Escola de Danses de la Ribera, amb la participació també del Grup de Danses Desgavell de Tavernes Blanques, que ha tingut lloc el diumenge al matí.

L’excel·lent actuació de balls tradicionals ha sigut molt lloada pels assistents a la Fira, fascinats per l’excel·lent interpretació tant de les ballarines com dels músics amb tabal i dolçaina, els qui tornaran a actuar al Perelló durant les festes de la Verge del Carmen.

ACTE INAUGURAL

L’acte inaugural del certamen gastronòmic va tenir lloc la vesprada del divendres 1 de juny, i va comptar amb la presència de distingides autoritats regionals i de l’àmbit turístic i de la agroalimentació, entre ells el Secretari Autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Il·lm. Sr. Francisco Rodríguez Mulero, la Diputada de Turisme de la Diputació de València Pilar Moncho, el Director General d’Administració Local Toni Such, i el Director territorial de la Presidència de la Generalitat Valenciana Francisco Molina.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 − tres =

torrent