25n
25N
25N

Les festes patronals de Burjassot donen pas a la peregrinació de Sant Roc

Les festes patronals de Burjassot donen pas a la peregrinació de Sant Roc
06/08/2019 -

La imatge del patró de Burjassot ja ha començat a visitar els diferents barris del municipi a coll dels clavaris de Sant Roc 2019. Cinc de les tretze falles ja ho han rebut i les altres ho faran els pròxims dies, fins al 10 d’agost, a partir de les 19.30 hores.

Després del pregó i la vetlada musical del passat 2 d’agost, el diumenge dia 4 van començar els actes en honor al patró de Burjassot. La Clavaria de Sant Roc 2019 donava el tret d’eixida a les festes en l’Ermita, des d’on el sant va eixir per a començar, un any més, la seua tradicional peregrinació pels barris del municipi. Com és habitual, el sant rep cada vesprada la companyia de part de l’Equip de Govern, amb l’Alcalde i els regidors de Festes i Falles al capdavant; les diferents clavaries; l’Agrupació Musical Les Sitges; els màxims representants de cadascuna de les comissions falleres, així com gran quantitat de veïns i veïnes.

Les Falles Fermín Galà i García Hernández – Primavera, Mendizábal i Maestro Lope – José Carsí van rebre al patró aqueix mateix dia entre floretes i pètals de flors. Amb gran devoció i molt emocionats, les Falleres Majors i Presidents de cada comissió, van ajudar la Clavaria a depositar la imatge de Sant Roc enfront del casal, moment per a descansar i reposar forces, abans que el sant reprenguera el seu camí cap a la següent Falla. Després d’una llarga vesprada de trasllats, els clavaris van fer entrar al sant en la Parròquia Sant Joan de Ribera.

Després de fer una reverència a la Verge dels Desemparats, Sant Roc va eixir, el dilluns 5, de la Parròquia Sant Joan de Ribera per a dirigir-se a les Falles María Ros – Sant Tomás i Nàquera – Lauri Volpi. Ni la calor ni la inclinació dels carrers va fer mossa en els clavaris que, un dia més, van passejar la imatge del sant, que va ser rebut per les comissions amb traca i carrers engalanats. Després de visitar a les dues Falles, Sant Roc va entrar en la Parròquia de la Santíssima Trinidad, des d’on hui mateix a les 19.30 hores, eixirà per a visitar les Falles Pi i Margall – Arturo Cervellera i Isaac Peral – Micer Va mastegar i l’Associació de Festes de Santa Gema.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + quinze =