25n
25N
25N

Pere Fuset: "'La Gran Nit de Juliol' seguirà apostant per la música i les arts escèniques com a elements de cohesió"

Pere Fuset ha presentat el programa de ‘La Gran Nit de Juliol’, un esdeveniment nocturn i a l’aire lliure que, aquest dissabte, omplirà de cultura la ciutat de València

Pere Fuset: "'La Gran Nit de Juliol' seguirà apostant per la música i les arts escèniques com a elements de cohesió"
19/07/2019 -

Pere Fuset, regidor de Cultura Festiva a l’Ajuntament de València, ha presentat aquest matí el programa de ‘La Gran Nit de Juliol’. Aquest esdeveniment s’emmarca en la recta final de la Gran Fira de València 2019 i comptarà amb una gran varietat d’activitats i espectacles nocturns per a tots els públics que se celebraran durant la nit del 20 de juliol.

Fuset ha afirmat que ‘La Gran Nit’ “continuarà amb el mateix esquema de les últimes quatre edicions”, és a dir, continuarà “apostant per la música i les arts escèniques com a elements de cohesió a la ciutat de València”. L’objectiu d’aquest esperat esdeveniment és, segons el regidor, “oferir un gran ventall d’activitats nocturnes, disposades per diferents zones del centre, perquè els valencians i valencianes entropessen amb elles a mesura que caminen pels carrers de la ciutat”.

EL MATÍ I LA VESPRADA DE ‘LA GRAN NIT DE JULIOL’

De totes les activitats que ofereix aquesta ‘Gran Nit’, Fuset ha destacat una que, desobeint al nom d’aquest esdeveniment cultural, es realitzarà al matí, en concret de 9h a 11h. Aquesta és la visita del Museu del Silenci, un museu a l’aire lliure situat en el Cementeri de València. Es tracta d’un passeig pel cementeri que recorre les tombes, sepultures i mausoleus de personatges famosos i il·lustres de la ciutat de València. Entre els personatges que es troben en aquest cementeri es troben l’escriptor Vicente Blasco Ibáñez, el pintor Joaquín Sorolla o l’escultor Mariano Benlliure.

El regidor també ha posat l’accent en l’emblemàtica Cercafira, que començarà a les 19 h en la Plaça Tetuan i finalitzarà en la Llotja, concretament en l’Avinguda María Cristina. En aquesta cavalcada participaran els gegants ‘Quiqueta‘ i ‘Nelet‘, la ratapinyada Valentí, la fanfàrria Folk i Festa i altres companyies teatrals i relacionades amb l’àmbit de l’animació cultural.

Altres activitats que tindran lloc la vesprada de la ‘Gran Nit’ són una quedada de lindy-hop a les 20 h en Tapineria, oberta a qui vulga moure l’esquelet al ritme de swing, una Minimascletá a les 20:30 h, en la Plaça del Portal Nou i un concert de Gener, Don Fluor, Ley DJ i la Habitación roja a les 21 h en la Plaça de l’Ajuntament.

ELS MUSEUS DE ‘LA GRAN NIT’

A banda de totes les altres activitats i espectacles nocturns en directe que el públic podrà trobar-se pels carrers de la ciutat, així com el xou de mentalisme de Toni Pons (a les 23.00 en la Plaça del Patriarca) i l’actuació de cantants i grups com Miquel Gil (a les 20 h en el Centre del Carme), Tito Pontet (a les 21.30 h i a les 22 h en la Plaça del Carmen) o Gem (a les 19.30 h i a les 20.30 h en el Museu del Corpus), entre altres, Pere Fuset ha destacat com a “màxim al·licient de ‘La Gran Nit’ l’obertura dels museus de la ciutat“, imitant a la famosa ‘Nit en Blanco‘ que se celebra, una vegada a l’any, en ciutats europees com París, Berlín o Roma.

Entre els museus que s’obriran gran part de la nit es troben els següents, cadascun d’ells obert durant un rang d’hora en concret:

De 20 h a 00 h

Centre del Carme
Fundación Bancaixa
L’Iber. Museu dels Soldaditos de Plom
Museu de Belles Arts
Museu de Ceràmica González Martí

De 19 h a 01 h

L’Almodí
Casa Museu Benlliure
Centro Arqueològic de l’Almoina
La Llotja
Museu del Corpus – Casa dels Roques
Museu d’Història de València
Museu de l’Arròs
Museu de la Ciutat

De 20 h a 02 h

Museu de Prehistòria
Museu Valencià d’Etnologia
MuVIM (exposicions temporals)

EL TRANSPORT PÚBLIC EN ‘LA GRAN NIT’

Pere Fuset ha volgut donar les gràcies al transport públic de la ciutat, que reforçarà el servei nocturn. En el cas de l’EMT, s’inclouran dos busos més en cada línia, que funcionaran fins a les 3 de la matinada. Metrovalencia, per part seua, reforçarà fins a aqueixa mateixa hora la línia 5; totes les línies nocturnes tindran una freqüència menor a 30 minuts i la 1, la 3, la 5, la 7 i la 9, a més de tindre una freqüència de 10 a 20 minuts, estaran en funcionament fins a les 02.30 h, igual que les línies 4 i 6.

REBAIXAR L’IVA PER A LA PIROTÈCNIA

Fuset també ha anunciat que el grup municipal Compromís, al costat dels grups polítics que vulguen unir-se, reivindica la rebaixa de l’IVA cultural en els espectacles pirotècnics, ja que “el Ministeri de Cultura hauria de reconéixer la pirotècnia com un sector artístic”, ha recalcat Fuset.

 

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − dos =