25n
25N
25N

Pere Fuset presenta la renovació del Geoportal de València

El regidor ha destacat que València és una de les ciutats “més digitalitzades i un referent com a Smart City”

Pere Fuset presenta la renovació del Geoportal de València

El regidor d’Administració Electrònica a l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha presentat aquest matí la renovació del Geoportal municipal, una eina tecnològica operativa des de 2017 en la qual es plasma sobre el mapa de València tota la informació referent a la ciutat, geolocalitzada i recollida en diferents capes, que pot ser útil tant per a les diferents regidories i serveis municipals com per a la ciutadania.

Amb aquest lloc web, l’objectiu del Govern local és augmentar la transparència, potenciar la informació i millorar la qualitat de vida de la ciutadania. Tal com ha reconegut Fuset, s’ha escomés aquesta renovació “per a optimitzar el portal i fer-lo més accessible”. El regidor ha destacat que València és una de les ciutats “més digitalitzades i un referent com a Smart City”.

Pere Fuset ha definitt aquesta eina com a “molt útil per als treballadors i treballadores de l’Ajuntament, amb capes que no són públiques i que s’utilitzen internament; molt útil per al conjunt de la ciutadania i també per al sector privat així com per a col·lectius i associacions”. En aquest sentit, des de la seua posada en marxa ara fa tres anys, el més buscat ha estat informació relacionada amb mobilitat i urbanisme, ja que, per exemple, un servei de repartiment pot buscar quins carrers es troben tallats durant les falles i quina és la millor ruta a seguir.

600.000 dades georeferenciades

Aquesta eina posa a la disposició de la ciutadania una rica i variada informació sobre recursos existents a la ciutat. S’ofereix informació geoposicionada proporcionada per múltiples àrees municipals: mobilitat, economia, servicis socials, cultura festiva, ecologia urbana, cultura, educació, esports, etc., en la qual l’usuari pot escollir diferents vistes o capes d’interés mitjançant ferramentes de consulta gràfica d’ús senzill, similar a l’emprat per Google Maps. Concretament, el Geoportal compta actualment amb més de 600.000 dades georeferenciades i 445 capes d’informació.

A més d’informació estàtica, també es pot consultar informació en temps real com, exemple, saber per on va el bus que es vol agafar, saber si hi ha espai per aparcar el Valenbici en el seu destí, conéixer on s’està executant una obra i el temps de durada, o veure les imatges que ofereix una càmera de trànsit.

Es pot accedir al Geoportal a través del seu lloc web o d’AppValència, l’aplicació municipal on està integrat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 3 =