caixa popular

Pere Fuset: "Les Nits del Folk són una mostra més de reivindicació de la cultura als carrers"

La Gran Fira mesclarà la tradició mediterrània i la innovació a través de “Nits de Folk”

Pere Fuset: "Les Nits del Folk són una mostra més de reivindicació de la cultura als carrers"

La Gran Fira ha començat amb un èxit rotund gràcies al bon acolliment del públic, que ha participat de forma activa en les activitats d’aquesta setmana, tal com ha indicat el regidor de Cultura i Festes de València, Pere Fuset. Per això, l’edil s’ha mostrat optimista en presentar les “Nits de Folk“, que marcaran les nits de juliol amb una mescla de tradició mediterrània i popular i innovació “per a demostrar que el folk està més viu que mai”. Així, aquesta part de la Gran Fira englobarà el Festival Serenates de la Universitat de València, el Festival Polirítmia de l’Institut Valencià de Cultura i activitats més tradicionals com la muixeranga o les actuacions de dolçaina i tabal.

Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, que ha acompanyat a Fuset en la roda de premsa, ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament amb el centre i ha aprofitat per a presentar el Festival Polirítmia. El seu objectiu, explica Landete, és recuperar les danses de la tradició valenciana i mediterrània i unir-les a la música de dolçaina i tabal. Per açò, no solament compta amb mostres al públic, sinó que ofereix cursos en el Conservatori Superior de Música de València de formació per a professors de música de primària i secundària i per a docents dels conservatoris, així com per a qualsevol persona interessada.

D’altra banda, Fuset ha destacat que, encara que el Festival Serenates ha començat a l’interior de la Nau, ara eixirà als carrers. A açò se sumen més activitats a la fresca, com la X Trobada de Colles de Dolçaina i Tabal de la Ciutat de València, la nova edició del Cant al Ras de la Fira, amb exhibició de muixerangues, i el Sarau de la Fira, amb balls populars perquè la gent gaudisca i aprenga a ballar. Així, el regidor de Cultura i Festes ha animat a tothom a seguir amb el bon ritme de la Gran Fira i ha remarcat que “Les ‘Nits del Folk’ són una mostra més de reivindicació de la cultura en els carrers”.

Programació de “Nits del Folk” de la Gran Fira

Dijous 5 de juliol

19.30 h. Polirítmia. Trobada de Músiques i Danses del Mediterrani: Sessió de DJ de música tradicional. Organitza: Institut Valencià de Cultura. Pl. de la Reina
21.30 h. Polirítmia. Trobada de Músiques i Danses del Mediterrani: Krama. Organitza: Institut Valencià de Cultura. Pl. de la Reina.

Divendres 6 de juliol

19.00 h. Polirítmia. Trobada de Músiques i Danses del Mediterrani: Els Jóvens. Organitza: Institut Valencià de Cultura. Pl. de la Reina.
20.00 h. X Trobada de Colles de Dolçaina i Tabal de la Ciutat de València. Cercavila. Organitza: Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters. Pl. Ajuntament, c/ Sant Vicent, pl. Regna, c/ Micalet i pl. de la Verge.
21.00 h. X Trobada de Colles de Dolçaina i Tabal de la Ciutat de València. Actuació conjunta final. Organitza: Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters. Pl. de la Verge.
21.30 h. Serenates – Polirítmia. Trobada de Músiques i Danses del Mediterrani: Kontakte + Mara Aranda. Organitza: Institut Valencià de Cultura i Universitat de València. Pl. Patriarca.
23.00 h. El Cant al Ras de la Fira. Pl. de la Reina.

Dissabte 7 de juliol

12.00 h. – 21 h. Dia de l’Orxata. Organitza: CRDO Xufa de València. Pl. Ajuntament.
19.00 h. Les Muixerangues de la Fira. Cercavila. Muixeranga Jove de València i Conlloga de Castelló. Pl. de la Reina, c/ Cavallers, pl. Manises i c/ Serrans.
20.00 h. Les Muixerangues de la Fira. Exhibició final. Muixeranga Jove de València i Conlloga de Castelló. Pl. Furs.
20.30 h. El Sarau de la Fira: taller de ball previ. Pl. de la Reina.
21.30 h. Serenates – Polirítmia. Trobada de Músiques i Danses del Mediterrani: Corrrrpus…, Teixint Terres. Organitza: Institut Valencià de Cultura i Universitat de València. Pl. Patriarca.
22.30 h. El Sarau de la Fira: balls valencians participatius a la fresca amb la rondalla del Grup de Danses Va repicar. Col·labora: Delikia. Pl. de la Reina.

Domingo 8 de juliol

21.30 h. Serenates – Polirítmia. Trobada de Músiques i Danses del Mediterrani: Rascanya. Organitza: Institut Valencià de Cultura i Universitat de València. Pl. Patriarca.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − set =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC