25n
25N
25N

Pere Fuset assegura que les falles han sigut un èxit

21/03/2017 -

“El ban de les Falles 2018 recollirà un conjunt de normes consensuades per les entitats veïnals, els representants dels hostelers i comerciants, les comissions falleres i els responsables públics per a conciliar interessos i que l’afluència de visitants siga una oportunitat per a tots”. Amb aquestes paraules el regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha anunciat hui l’aposta de l’equip de govern “de preservar i millorar els aspectes de la festa gran de València, que ens han propiciat el seu reconeixement internacional com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, i que enguany han sigut un èxit”.

“Les falles 2017 han sigut les més multitudinàries i tot i que la ciutat ha duplicat la seua població durant aquests dies, s’han celebrat satisfactòriament, sense cap incident”, ha assegurat el regidor Pere Fuset que ha fet un balanç “altament positiu” d’aquestes festes. Per això, ha felicitat la ciutadania i tots els servicis municipals, als que també ha agraït el seu treball, amb menció especial als que depenen de la regidoria de neteja, de mobilitat sostenible i de protecció ciutadana.

Pere Fuset ha recordat que tant el gran nombre d’actes programats des de Junta Central Fallera o l’Ajuntament com els realitzats per les comissions falleres “han transcorregut de manera adequada”, amb una afluència massiva de visitants i mitjans de comunicació, estatals i internacionals, “fruit del calendari, l’oratge i, també, de l’impuls que per a la festa ha tingut la declaració de Patrimoni de la Humanitat”.

D’aquesta manera el regidor ha parlat “de la nova realitat de les Falles”, que ara, més que mai, són una festa del món. “I la nostra intenció és que no només siga una festa del món sinó que siga la millor festa del món, que és el que sentim els que portem la festa dins des de sempre i ara volem que això ho pensen i ho senten també els que ens visiten des de tot arreu”. “Amb eixe objectiu -ha continuat- a l’equip de govern municipal treballem per a millorar al màxim les falles, que aspiren a l’excel·lència i, en eixa línia, enguany ja hem introduït novetats de les quals estem satisfets”.

Pere Fuset ha recordat que enguany el Ban de Falles, “que han complit la immensa majoria de les comissions”, ha sigut més concret i ha contemplat més escenaris. Així, ha establit la reducció de dies de carpes al carrer i la ubicació dels mercadets a un costat del carrer per a millorar la mobilitat del visitant, també ha garantit la salubritat de la venda d’aliments amb les “food trucks”. El regidor també ha evocat altres elements particulars que s’han viscut aquestes Falles, com la plantà al tomb de la falla municipal,”que es va realitzar en temps i forma i sense incidents, i va suposar un exercici col·lectiu i de germanor que al nostre entendre trasllada molt encertadament l’esperit del qual són les Falles: esforç i treball col·lectiu del poble i que a més va ser un espectacle únic especialment perquè es tractava de la falla municipal més alta de la història”.

Una altra de les novetats d’enguany ha sigut la passarel·la per a facilitar la circulació durant l’ofrena d’un costat a l’altre del recorregut, “projecte pilot que ha funcionat molt bé i que l’any que bé podem ampliar”. “Amb aquesta infraestructura efímera el temps d’espera màxim de les cues ha sigut de 10 minuts i s’han evitat les habituals situacions de tensió entre els vianants i la policia local, a més s’ha facilitat enormement el treball d’aquests últims, i l’Ofrena ha circulat a bon ritme els dos dies”.

Per altra banda, el regidor ha argumentat “l’alta qualitat dels espectacles pirotècnics que hem tingut aquestes Falles, tant pel que respecta a mascletaes com pel que respecta a Castells, que s’ha degut, en part, al treball realitzat per l’Ajuntament per a dignificar la indústria i els professionals de la pirotècnia valenciana, amb augments substancials dels preus pagats pels espectacles que enguany ens han generat un retorn espectacular en forma de mascletaes i castells amb molta potència i molt d’art”.

En general, el regidor ha parlat de les Falles “com a motor social, cultural i econòmic” i, per això, ha demanat més implicació dels agents no estrictament fallers que, enguany, ja han participat en l’hora d’elaborar el Decàleg de convivència, o a les reunions entre fallers i associacions de veïns al barri de Russafa, que pròxim any també se celebrarà a altres barris. També ha agraït la col·laboració d’altres entitats com la Universitat de València, amb el seu projecte de fer ninots amb la palla de l’arròs, i d’aquelles que s’involucren en el Pla Estratègic de les Falles i que contempla tots els sectors i negocis que viuen al voltant d’aquesta festa.

“L’objectiu de l’equip de govern és que València siga coneguda com la ciutat de les falles, una festa que visquem amb el cor però hem de gestionar amb el cap”, ha conclòs el regidor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × un =

museo prehistoria