25n
25N
25N

Pere Fuset fa una crida a la participació activa pel 9 d'Octubre

Pere Fuset fa una crida a la participació activa pel 9 d'Octubre
08/10/2016 -

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha fet una crida a la ciutadania perquè participe activament en els actes programats per commemorar el Nou d’Octubre, entre els quals destaca la processó cívica de diumenge, que estrenarà la condició de Bé d’Interés Cultural (BIC), segons ha informat este divendres el Consell.

En paraules del regidor Fuset, “València està d’enhorabona amb el reconeixement com a BIC de la processó cívica, tal com havíem reclamat des de l’Ajuntament. Es tracta d’una processó que durant segles s’ha adaptat sempre al seu moment alhora que s’ha mantingut sempre fidel als valors de la valencianitat i el civisme”. El regidor de Cultura Festiva ha destacat que esta declaració, en tant que objecte d’especial protecció, ajudarà a reforçar el caràcter cívic de la processó i permetrà avançar cap a la normalitat de la celebració en les adequades condicions de seguretat per a participants i espectadors.

A més, Pere Fuset també ha destacat la resta d’actes programats amb motiu de la celebració. Demà dissabte, a partir de les 10 del matí i fins les 21 hores s’exhibirà la Reial Senyera al Saló de Cristall de l’Ajuntament. A les 18:00, les 18:30 i les 19:00 hores la Coral Polifònica Valentina interpretarà el Cant a la Senyera.

A les 19 hores la plaça de l’Ajuntament acollirà la Mostra de Balls, Música i Cançons Valencianes, seguida d’una dansà popular amb la col·laboració de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, i mitja hora després el Palau de la Música serà l’escenari del concert commemoratiu de l’Orquestra de València i de la Banda Municipal de la ciutat. A la mitjanit es dispararà un festival pirotècnic organitzat per la Diputació de València amb la col·laboració de la corporació municipal.

Diumenge dia 9, a les 11:45 hores es procedirà a la lectura del decret d’Alcaldia i entrega de la Senyera a l’Arxiu Municipal i un quart d’hora després començarà la processó cívica, que inclou l’ofrena floral a Jaume I. En acabar, hi haurà una mascletà a la plaça de l’Ajuntament. De vesprada, a les 17 hores serà el moment de l’Entrada de Moros i Cristians Ciutat de València, que s’encetarà a la Glorieta i recorrerà els carrers de la Pau, de Sant Vicent, la plaça de l’Ajuntament i el carrer del Marqués de Sotelo.

“Volem fer una crida a celebrar el Nou d’Octubre, a celebrar-nos com a poble i a gaudir de la festa de tots i totes”, ha dit per acabar Fuset.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × quatre =