25n
25N
25N

Per què les llavors satives són triades pels conreadors?

Per què les llavors satives són triades pels conreadors?
26/05/2020 -

L’ésser humà i el cànnabis sativa han mantingut una estreta relació des de fa milers d’anys. La marihuana és una de les primeres plantes o espècies vegetals que van ser cultivades per part de l’ésser humà. Encara que diverses investigacions assenyalen que el cànem procedeix d’Àsia, i més concretament de la serralada de l’Himàlaia, la representació més antiga d’aquesta planta mil·lenària, que correspon al període Neolític, s’ha trobat al Japó, on les llavors de cànnabis eren utilitzades en la medicina tradicional japonesa. La importància del cànnabis ha variat de civilització en civilització, però sempre ha estat present en totes les cultures. Per exemple, va ser una de les primeres plantes utilitzades per a extraure fibra, ja que és considerada com la planta que ofereix la fibra d’origen vegetal més resistent, llarga i suau.

Hui dia, el cànnabis està més present que mai a Espanya, ja que comprar llavors de cànnabis és legal al nostre país. Això es deu al fet que les llavors de cànnabis no estan catalogades com a substàncies estupefaents. Mostra d’això és la proliferació dels Grow Shop, tant físics com en línia. Gràcies a aquests establiments dedicats a l’assessorament i la venda de productes per al cultiu de cànnabis, els conreadors poden triar entre una àmplia varietat de llavors de cànnabis, com es pot comprovar en aquesta selecció. Les llavors satives són una de les més populars entre els conreadors. Aquest tipus de llavor compta amb algunes característiques importants respecte a les índiques, especialment en la morfologia de la planta i en l’efecte que provoquen en els consumidors.

El cànnabis sativa és originari de les zones equatorials i tropicals, per la qual cosa està més ben preparada per a àrees amb un clima amb estius llargs. Aquest aspecte és fonamental per als cultius espanyols, ja que des dels anys 70, els estius són més llargs al nostre país, per la qual cosa les onades de calor són més freqüents i més duradores. També cal tindre en compte que cal afrontar un període de creixement ràpid a un ritme vertiginós, però un temps de floració major, que pot superar fins i tot els 3 mesos. Per aquest motiu, el més recomanable és plantar les llavors satives en entrar l’estiu, ja que d’aquesta forma es redueix el període de creixement.

La principal característica del cànnabis sativa és l’alta concentració de Tetrahidrocannabinol (THC), associat a finalitats recreatives, en contraposició a la baixa quantitat de Cannabidiol (CBD) que té, relacionats amb els usos medicinals. Això provoca que l’efecte típic siga estimulant, eufòric i energètic, entre molts altres. A més, també és més cerebral, per la qual cosa és ideal per a eixos moments de creativitat i brillantor. Encara que tots aquests efectes són de major o menor intensitat en funció de la varietat, la mescla i el percentatge de cannabinoides. En qualsevol cas, molts conreadors opten per les llavors de cànnabis sativa per a afrontar el dia a dia pels seus efectes energètics. Totes aquestes característiques la converteixen en una de les llavors més demandades pels conreadors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 − 1 =