25n
25N
25N

Per l'Horta critica un projecte de la Diputació per a reformar una via "ignora" la Llei de l'Horta

Per l'Horta critica un projecte de la Diputació per a reformar una via "ignora" la Llei de l'Horta
14/01/2019 -

L’associació Per l’Horta ha criticat que el projecte de la Diputació de València de “millora de les interseccions de Tendetes i del camí del Barri de Roca” en la CV-311 entre Alboraia i Almàssera preveu ocupar 3.400 metres quadrats d’horta per a construir una rotonda i un carril bici, la qual cosa, en opinió de l’organització “ignora la Llei de l’Horta i el Pla d’Acció Territorial de l’Horta”.

Així ho han indicat mitjançant un comunicat, en el qual han assenyalat que aquest projecte és una “revisió” d’un anterior que va presentar el PP en 2014 i que va rebutjar per unanimitat el consistori d’Alboraia, i per majoria del ple d’Almàssera.

Per això, han considerat “impresentable” que la corporació provincial governada per PSPV i Compromís “torne a presentar el projecte sense cap procés participatiu previ” i que deixe “als veïns i propietaris afectats el temps mínim, 20 dies hàbils, per a presentar al·legacions”.

Segons han detallat, el projecte inclou l’eliminació de dos semàfors que se substituirien per una rotonda en l’encreuament entre el camí d’Alboraia al Barri de Roca (Meliana), i una altra en forma de llàgrima en l’encreuament entre el camí de la Mar i la CV-311.

Des de l’associació han explicat que aquesta via “no és un entorn urbà, com es diu en el projecte”, sinó “una carretera rural, que compta amb trànsit de tractors i que s’utilitza habitualment per al transport de mercaderies agrícoles”. Així, han criticat “l’interés de la Diputació per facilitar el pas de vehicles pesats, que actualment representen poc més del 3% del trànsit actual d’aquesta via, segons dades oficials de Diputació”.

Des de Per l’Horta ha agregat que aquest és “un entorn en plena activitat agrícola identificat al Pla d’Acció Territorial de l’Horta de València (PATH), aprovat el passat 30 de novembre, com a Horta de Protecció Especial i el camí ha sigut classificat com a camí històric de l’Horta”.

Així mateix, indiquen que el projecte “entra en oberta contradicció amb els objectius i continguts de la Llei de l’Horta aprovada el febrer de 2018 i que ni tan sols cita”. “No és tolerable que, després de l’aprovació de la Llei de l’Horta, la Diputació de València continua plantejant omplir l’Horta de redones”, ha indicat l’associació.

D’altra banda, han considerat que el tram de carril bici previst en el projecte és “un autèntic despropòsit” perquè “faria el trànsit ciclista encara més perillós que en el present”, ja que al tram “sol es podria accedir des de la pròpia carretera”, per la qual cosa els ciclistes anirien barrejats amb el trànsit motoritzat fins a arribar a aquest carril.

D’altra banda, des de Per l’Horta han indicat que els consta que a aquest projecte presentaran al·legacions a més l’Associació Cívica i Cultural de Port Saplaya i una agrupació de veïns del barri de Tendetes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + sis =

museo prehistoria