25n
25N
25N

El xicotet comerç, "molt decebut" amb les mesures al sector: "Només deute i vulgars ajornaments"

Calcula pèrdues d'”almenys” el 25% de la facturació d’un any

El xicotet comerç, "molt decebut" amb les mesures al sector: "Només deute i vulgars ajornaments"
31/03/2020 -

El xicotet comerç de la Comunitat Valenciana ha rebut amb “molta decepció” les mesures aprovades per l’Executiu per a pal·liar els efectes derivats de la crisi del coronavirus, unes mesures que segons lamenten es basen en “sol més augment del deute i vulgars ajornaments de pagaments”.

Les moratòries en el pagament de cotitzacions a la Seguretat Social per a una part de les pimes “poden ajudar alguna cosa més, però al final cal pagar-ho igual”, ha lamentat el president de la Confederació del Comerç d’Alacant, Castelló i València (Confecomerç) Rafael Torres, en declaracions a Europa Press.

Segons el representant dels xicotets comerços de la Comunitat, el que necessita el sector és “liquiditat immediata” però “no sols liquiditat temporal per ajornaments”. D’aquesta manera ha reclamat l'”exoneració” del pagament imposat mentre dure l”estat d’alarma’, que li lleven despeses i ajudes directes al sector per a donar-li “aire”.

Torres ha incidit en la problemàtica d’aquests comerços, molts dels quals no poden ni assumir el cost del lloguer del local sense tindre vendes i “no tenen facilitats per part dels propietaris en matèria d’ajornaments”.

A més, ha assenyalat que els crèdits anunciats pel Govern únicament compten amb el seu aval en un 80% i “els bancs no són organitzacions de la caritat, estan oferint condicions a baixos interessos, però al final és deute”. L’Executiu descàrrega sobre ells la decisió de concedir el préstec amb el qual “seleccionaran als més solvents i deixaran fora als més necessitats”, ha augurat.

Torres ha censurat a més al president del Govern, Pedro Sánchez, per parlar de posar a “hibernar” l’economia. “La hibernació la realitzen els animals quan s’han carregat de recursos per a aqueix període d’inanició”, ha puntualitzat, i no és el cas del xicotet comerç.

Al final s’està creant “un forat que només es pot suplir amb més deute i no sabem on arribarà. És difícil calcular la quantitat que serà necessari amprar perquè tampoc sabem quant durarà aquesta situació no com evolucionarà la demanda després”, ha apuntat.

“TIRETES PER A UNA HEMORRÀGIA”

Des de Confecomerç, Torres ha criticat també l’actitud dels ajuntaments, que segons ha dit, “posen tiretes quan això és una hemorràgia” i anuncien ajudes però no alliberen efectiu “ja” i “si aquestes ajudes arriben dins de tres mesos, la meitat dels negocis ja hauran tancat”.

A ells els ha reclamat “mesures més imaginatives, valentes i contundents, que demostren que entenen el problema no sols només de boca”. Per exemple, ha suggerit la possibilitat de congelar la pujada de sous als funcionaris en consistoris com el de València.

La situació del xicotet comerç “és dramàtica” i encara que dins d’un mes s’estabilitzara la situació del Covid-19, “l’eixida serà molt lenta” perquè quan l’estat d’alarma concloga “la circulació de les persones no serà una explosió de goig”, caldrà veure “els canvis que es produeixen en els consumidors”, ha apuntat Torres. Al seu judici, això causarà al PIB un “mal demolidor”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 9 =