caixa popular

Penes d'entre dos i quatre anys a exdirectius de la CAM per falsedat comptable

Presumptament van falsejar els comptes de l’entitat durant 2010 i 2011, en plena crisi financera

Penes d'entre dos i quatre anys a exdirectius de la CAM per falsedat comptable
17/10/2017 -

L’Audiència Nacional ha condemnat a penes d’entre dos i quatre anys a la excúpula de la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM) per delicte societari continuat de falsedat comptable i falsedat en la informació. Presumptament, es van retocar els comptes dels exercicis de 2010 i 2011, en plena crisi financera, per a ocultar unes pèrdues de 1.136 milions d’euros i transformar-les, en el paper, en uns beneficis de 65,3 milions d’euros.

Els penats són quatre exdirectors generals de diferents departaments de la societat: Roberto López Abad i María Dolores Amorós Amorós (amb tres anys de presó cadascun); Teófilo Sogorb (quatre anys) i Francisco José Martínez (dos anys, nou mesos i un dia). Els altres acusats (Modest Crespo, la Fundació CAM, el Banc Sabadell i Caser) han sigut absolts de la responsabilitat civil que se’ls imputava.

Aquestes falsificacions haurien permès als exdirectius cobrar complements i incentius salarials lligats al bon funcionament de l’entitat per un valor de 20 milions d’euros. I a açò es refereix l’acusació quan parla de “saqueig” de la CAM.

Recordem que aquesta caixa, com moltes altres, va ser reflotada en 2011 amb més de 5.200 milions d’euros de fons públics, en una injecció total que va arribar, segons estimacions de la Unió Europea, als 14.000 milions. I va ser a la fi d’eixe any quan el Banc Sabadell es va fer amb la caixa a canvi de la simbòlica quantitat d’un euro.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 9 =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris