25n
25N
25N

Els perills d'una mala alimentació

La campanya ‘A menjar sa!’ fomenta el consum de fruites i hortalisses en els centres escolars

Els perills d'una mala alimentació
18/06/2018 -
Quins són els hàbits alimentaris que poden afectar-nos?
Algunes de les pràctiques que hem d’evitar per a sentir-nos millor són saltar-nos algun menjar, menjar mentre es realitza una activitat, beure poca aigua, consumir menjar ràpid, menjar amb molt greix i sal o menjar a deshores, entre altres.

Seguir una dieta equilibrada és fonamental per a portar una vida saludable. No obstant això, en els últims anys, i a pesar que existeix una tendència en auge pels productes de l’horta i de proximitat, la veritat és que el menjar prefabricat també s’ha instal·lat en el nostre dia a dia. Així, i amb l’objectiu de fomentar una alimentació saludable, l’Institut Valencià d’Investigació i Formació Agroambiental – fundació creada per LA UNIÓ de Llauradors – ha impulsat la campanya ‘A menjar sa!’.

Aquesta iniciativa, que es desenvoluparà en més de 675 col·legis, fomentarà el consum de fruites i hortalisses entre l’alumnat d’infantil i primària dels centres educatius de la Comunitat Valenciana. I és que canviar la brioixeria industrial per productes naturals poden ser clau perquè els més xicotets cresquen sans i, sobretot, s’eviten certes malalties que poden desencadenar-se per uns hàbits alimentaris perjudicials.

I és que, segons els experts, uns mals hàbits poden desembocar, amb el pas del temps, en diferents malalties com a obesitat, anèmia, hipertensió, colesterol alt, malalties gastrointestinals i, fins i tot, càncer. Així i tot, també recomanen no obsessionar-se, a l’excés, per a evitar una malaltia disfressada de virtut, com és l’ortorèxia nerviosa, una malaltia que consisteixen en una reducció considerable d’aliments que, en casos extrems, pot provocar desnutrició.

D’aquesta manera, amb la campanya ‘A menjar sa!’, es pretén millorar els hàbits de consum de productes més saludables en edats primerenques, però també conscienciar de la importància de consumir productes locals produïts per fórmules sostenibles i respectuoses amb el medi ambient. Una acció en la qual, per descomptat, també han d’involucrar-se els pares i mares. En aquest sentit, es realitzarà un repartiment de fruites i hortalisses de temporada, amb especial incidència en el producte ecològic.

Així mateix, aquest projecte també implicarà l’organització d’activitats complementàries, com el lliurament d’un calendari de productes de temporada per a treballar en les aules, un vocabulari de les fruites i hortalisses amb el seu nom en castellà, valencià i anglés, contes sobre la importància de consumir productes de proximitat i la importància de l’agroecologia, retallables amb fruites i hortalisses de temporada i jocs perquè els menors puguen reconéixer-les de forma més fàcil, així com la impartició de 600 tallers relacionats amb la temporalitat de les fruites i hortalisses valencianes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + nou =