25n
Orgull
Orgull

Pedro Sánchez urgeix als partits a eliminar el vot pregat per a les autonòmiques i europees de 2019

EDUARDO PARRA/EUROPA PRESS

Pedro Sánchez urgeix als partits a eliminar el vot pregat per a les autonòmiques i europees de 2019
30/08/2018 -

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha urgit aquest dimecres als partits al fet que es posen d’acord per a eliminar el vot pregat que dificulta la participació dels emigrants espanyols en les eleccions autonòmiques, generals i europees i els ha constret a fer-ho abans dels comicis autonòmics de maig de 2019.

En una trobada amb mig centenar de representants de la colònia espanyola a Bolívia –d’un total de 17.000 inscrits en el Registre Consular–, Sánchez, com fera davant la colònia a Xile, els ha traslladat el compromís del seu Govern i del seu partit amb l’eliminació del vot pregat, que complica l’exercici del dret al sufragi en exigir a l’emigrant que informe formalment i amb caràcter previ del seu desig de votar.

L’eliminació del vot pregat, amb la qual en principi estan d’acord totes les formacions polítiques, es tramita en el Congrés a través de dues iniciatives. Existeix una proposició de llei que se centra únicament a posar fi al vot pregat, que en l’actualitat es troba en la fase de presentació d’esmenes.

D’altra banda, el vot pregat és una de les qüestions que està sobre la taula en la subcomissió electoral que estudia una reforma de la llei orgànica de Règim Electoral General, però que es troba embossada.

Sánchez ha advertit davant la colònia espanyola que no es pot encoratjar l’esperit global emprenedor perquè aquells que abandonen Espanya per a estudiar o treballar perden el seu dret al vot per creuar la frontera.

Després d’assenyalar que els emigrants espanyols representen “els millors ambaixadors” d’Espanya en el món, s’ha compromés a seguir avançant en acords bilaterals per al reconeixement de títols universitaris i els ha demanat que informen el Govern de quina manera es poden millorar els canals de comunicació que tenen amb l’Administració.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × dos =